ДАЧИЋ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА У СРЕД ВАШИНГТОНА: Увек ме изнервира ваша негостољубивост и бахатост! (ВИДЕО)

DAČIĆ ODBRUSIO AMERIKANCIMA U SRED VAŠINGTONA: Uvek me iznervira vaša negostoljubivost i bahatost! (VIDEO)

30 novembra 2017

(foto: Youtube printscreen)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da je stabilizacija tzv. „Zapadnog Balkana“ ključna za razvoj ekonomije tog regiona.

– Ekonomija može da ima pozitivnu ulogu za stabilizaciju čitavog regiona, ali to je proces u kome sve zavisi jedno od drugog. Nema razvoja ekonomije bez stabilizacije regiona, rekao je Dačić na panelu posvećenom biznisu i investicijama na „Zapadnom Balkanu“ u okviru konferencije Atlantskog saveta u Vašingtonu.

On je podsetio da je od pokretanja Berlinske inicijative održano nekoliko samita „zapadnobalkanske šestorke“ kako bi se preduzeli važni koraci u cilju unapređenja regionalne saradnje, navodeći kao takve primere uspostavljanje carinske unije i zajedničkog regionalnog tržišta, kao i energetske zajednice.

Dačić je rekao da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji i naveo da još uvek ima sporazume o slobodnoj trgovini sa zemljama regiona, Turskom, Rusijom.

EU je prvi spoljnopolitički partner Srbije, rekao je Dačić i dodao da je naša zemlja unapredila i ekonomske odnose sa SAD.

– Želim da kažem da smo na „Zapadnom Balkanu“ mi najvažniji ekonomski partneri jedni drugima, rekao je on i ukazao na zajedničke infrastrukturne projekte poput izgradnje autoputeva i unapređenja železnice u regionu.

Po dolasku u Vašington, šef srpske diplomatije izrazio je veliko negodovanje zbog odnosa koji amerikanci pokazuju prema „putnicima iz našeg regiona, uključujući i političare“.

– Kada bi mi tako tretirali njihove ministre, predsdnike ili premijere, kada dođu u Srbiju, to bi bio svetski problem, rekao je Dačić, podsetivši da se veličina zemalja kao što je SAD pokazuje i po tome kako se odnose prema malim državama.

Pogledajte šta je još poručio nezadovoljni Dačić Amerikancima:

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Ali ipak ides svake godine na njihov 'molitveni dorucak' svake godine da im odas jos koju drzavnu tajnu dok americki djeda mrazevi dijele paketice za svoje agente po svijetu??! Jesi li se vidio sa Mettew Palmerom juce? Nema nazad.

 2. goran says:

  Dacic je manipulant, odvratan covek koji uvek igra na istu kartu. Americki agent, jednom recju. Nema nazad.

 3. doktor says:

  Svojevremeno je pukovnik Jeff Cooper, poznati američki 'pištoljaš' i autor mnogih publikacija o lovu i oružju, otputovao sa svog ranča u Arizoni u Njujork (krajem '90-tih). Ušao je u taksi čiji je vozač bio Poljak koji se nedavno uselio u SAD. Zaintrigirani Cooper mu je postavio pitanje šta je taksistu najviše impresioniralo u vezi Amerikanaca po dolasku u SAD? Ovaj je odgovorio: 'Dve stvari. Kao prvo, vaš potpuni nedostatak lepog vaspitanja i ophođenja. Kao drugo, količina propagande kojoj ste svakodnevno izloženi. U vreme najcrnjeg komunizma u Poljskoj, mi nismo bili ni upola tako pitisnuti propagandom kao vi ovde'. Inače, nemam šta da dodam kritikama koje su na račun Dačića izrekli Trifun i Goran, osim malog detalja od akten-tašne u kojoj je bilo 100.000 E (kada ga je Mrkonjić zvao da odmah ode iz stana), sećate li se?

  • Velika Metla says:

   doktor,najgora stvar u tome svemu je što je taj Poljak otišao kod njih tako nevaspitanih i ispranih propagandom,a nije ovaj "kauboj"otišao kod njih u Poljsku! Samim tim što narod ide na zapad,i u čemeriku,njima na zapadu i u čemerici daje za pravo da misle da su "bogom dati",i da oni,zapad,treba da upravljaju s svetom! Ti odlasci su im kao "kec na desetku",jer njime samo potvrđujemo da je zapad u pravu po pitanju kako treba voditi državu i narod! Naravno da oni neće priznati da su skoro sve što imaju stekli pljačkanjem ostalog dela sveta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *