ДАЧИЋ ОДГОВОРИО АЛБАНЦИМА: Саветујем им да се не играју…

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО АЛБАНЦИМА: Саветујем им да се не играју…

10 јула 2018

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас поводом најаве албанских партија са југа Србије, које ће захтевати поштовање реципроцитета у односу на оно што добије север покрајине, да свака толеранција има границу.Он је у ироничном тону рекао како би баш волео да пореди права Срба на Косову и Албанаца на југу Србије и додао:

„Саветујем им да се не играју, свако стрпљење и свака толеранција има границу. Реаговаћемо политички и ако треба и на други начин. Ако мисле да ће провоцирати безбедност и стабилност и да смо ми лака мета, мислим да се варају. Оставите се тога, окрените се политици и дијалогу“, поручио је Дачић.

Како каже, Приштина не жели да испуни оно што је потписала у Бриселу, а то је формирање ЗСО, а сада се говори да они траже нека права која немају.

Подсетио је да су овакве идеје, односно захтеви за издвајање из централне Србије и припајање Косову постојали и пре политичке кризе, а да на сајту приштинске Владе већ деценију стоји да када примају делегације Албанаца са југа Србије, наводе да је реч о делегацији источног Косова, што је, како каже, политичка тактика.

„Према томе, ја саветујем (Хашима) Тачија и остале из Приштине да се окрену да раде оно што су се договорили у Бриселу. Ако хоће, ако неће — не морају, а ове фатаморгане које желе да праве у Прешеву и на другим странама, нека оставе за нека друга времена“, поручио је Дачић.

KOMENTARI3 коментара

  1. sloba says:

    Da bi bili na vlasti, Vucic se odrekao Seselja , a Dacic Milosevica. Da bi bili na vlasti nema cega se ne bi odrekli pa i KiM. O ovome treba da se izjasni narod, hoce li Mila Djukanovica ili Vladimira Putina.

  2. Velika Metla says:

    Ајдееееееее..........!? Шошони су толико жељни твојих савета ихаааааааааа...........! И уплашили су се! Не од твојег савета,него да им не запеваш! Јер ако шапеваш опет би се колективно разбежали и тек тада би имали доказе да су масовно протерани,за разлику од *99.године кад су под директивом наци-америке напустили своје домове!

  3. djoka says:

    Да каже он то његовим и твојим великим пријатељима да не трубе о томе и ућутаће у трен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u