ДАЧИЋ ОДГОВОРИО АЛБАНЦИМА: Саветујем им да се не играју…

DAČIĆ ODGOVORIO ALBANCIMA: Savetujem im da se ne igraju…

10 jula 2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas povodom najave albanskih partija sa juga Srbije, koje će zahtevati poštovanje reciprociteta u odnosu na ono što dobije sever pokrajine, da svaka tolerancija ima granicu.On je u ironičnom tonu rekao kako bi baš voleo da poredi prava Srba na Kosovu i Albanaca na jugu Srbije i dodao:

„Savetujem im da se ne igraju, svako strpljenje i svaka tolerancija ima granicu. Reagovaćemo politički i ako treba i na drugi način. Ako misle da će provocirati bezbednost i stabilnost i da smo mi laka meta, mislim da se varaju. Ostavite se toga, okrenite se politici i dijalogu“, poručio je Dačić.

Kako kaže, Priština ne želi da ispuni ono što je potpisala u Briselu, a to je formiranje ZSO, a sada se govori da oni traže neka prava koja nemaju.

Podsetio je da su ovakve ideje, odnosno zahtevi za izdvajanje iz centralne Srbije i pripajanje Kosovu postojali i pre političke krize, a da na sajtu prištinske Vlade već deceniju stoji da kada primaju delegacije Albanaca sa juga Srbije, navode da je reč o delegaciji istočnog Kosova, što je, kako kaže, politička taktika.

„Prema tome, ja savetujem (Hašima) Tačija i ostale iz Prištine da se okrenu da rade ono što su se dogovorili u Briselu. Ako hoće, ako neće — ne moraju, a ove fatamorgane koje žele da prave u Preševu i na drugim stranama, neka ostave za neka druga vremena“, poručio je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. sloba says:

    Da bi bili na vlasti, Vucic se odrekao Seselja , a Dacic Milosevica. Da bi bili na vlasti nema cega se ne bi odrekli pa i KiM. O ovome treba da se izjasni narod, hoce li Mila Djukanovica ili Vladimira Putina.

  2. Velika Metla says:

    Ajdeeeeeeee..........!? Šošoni su toliko željni tvojih saveta ihaaaaaaaaaa...........! I uplašili su se! Ne od tvojeg saveta,nego da im ne zapevaš! Jer ako šapevaš opet bi se kolektivno razbežali i tek tada bi imali dokaze da su masovno proterani,za razliku od *99.godine kad su pod direktivom naci-amerike napustili svoje domove!

  3. djoka says:

    Da kaže on to njegovim i tvojim velikim prijateljima da ne trube o tome i ućutaće u tren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *