ДАЧИЋ ОДГОВОРИО СКОТУ!

DAČIĆ ODGOVORIO SKOTU!

21 februara 2019

Ivica Dačić odgovorio američkom ambasadoru Kajlu Skotu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

„Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata“, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za „Novosti“.Skot je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli „na pogrešnoj strani istorije“. „Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije“, poručio je Skot.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da određuje ko je predsednik.

„Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem“, kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

 

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nije on izabrao šlihtare nego dolare u milionskim iznosima od narkotika koje šlihtari švercuju svuda po svetu!

 2. Slobodanka says:

  Oko 140 zemalja ovog našeg sveta nisu stale uz veoma jednostran, prilično dvoličan i agresivan američki predlog rešavanja unutrašnje političke krize u Venecueli, za te države se ne može reći da su neprijatelji Venecuele i neprijatelji venecuelanskog naroda. Predsednika Venecuele može da bira samo narod Venecuele, a ne nikako 50-tak predstavnika stranih država. SAD je već godinama u ekonomskom ratu protiv Venecuele te svi njeni stavovi u vezi Venecuele su veoma upitni. Ako već neka potencijalno štetna polarizacija postoji nije dobronamerno podržavati je spolja tako da ona eksplodira kao što upravo radi SAD i njeni saveznici.

 3. Radenko Lazic says:

  Da ste vi rodoljubi kao sto niste,vi bi to davni dana pokazali!Srbija je okupirana i vi nesmete bez gazde nista da radite.To sto vi odgovarate i pisete po informeru,to je samo laganje naroda kao da ste vi neka sila!!? Nijedna drzava ne bi trpila ambasadore strane drzave da se mesa u unutrasnje stvari,zna se sta bi ih sledilo!Sakrijte se u misiju rupu!!

 4. Milan says:

  Sve države koje su priznale Huana Guaido za "novog" predsednika Venecuele tim činom krše međunarodno pravo, jer narod Venecuele je izabrao predsednika Venecuele na vanrednim predsedničkim izborima 20.05.2018. godine. Od tada do danas izabrani predsednik Nikolas Maduro nije ni legalno smenjen niti se povukao sa te funkcije. Jasno je ko je „na pogrešnoj strani istorije“.

  • Velika Metla says:

   Milan,svi ruski neprijatelji,sa sve nacističkom amerikom danas,su mislili da su na pravoj strani "istorije"! Kako se to završilo znamo!

 5. samostalan says:

  Ovog trenutka priznajem Gvida za novog predsednika Crne gore i pozivam sve ljude dobre volje da mi se pridruze. Nije smesno, tako danas izgleda svetska politika i diplomatija. Sve moze i sve je dozvoljeno.

 6. Rale says:

  Sve što je imao da kaže taj veleizdajnik ,rekao je prekuče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *