ДАЧИЋ ОТКРИО колико Србија по споразуму може да набави оружја

DAČIĆ OTKRIO koliko Srbija po sporazumu može da nabavi oružja

28 decembra 2016
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima svoje suvereno pravo da jača svoje odbrambene snage, kao i da je Srbija „daleko ispod kvote“ koju dozvoljava regionalni sporazum o naoružanju.

– Taj sporazum tačno propisuje koliko zemlja može da ima naoružanja. Mi smo daleko ispod toga i da kupimo još toliko daleko smo od naših dozvoljenih vojnih mogućnosti – rekao je Dačić.

On je podsetio da se oružje kupuje da bi se nešto odbranilo, dok neke zemlje kupuju da bi napadale.

– Za šta služi oružje koje kupuje Hrvatska?! Kada oni to rade. ispada da je to normalno, oni se spremaju za učvršćivanje mira. A mi kada kupujemo oružje spremamo se nekoga da napadnemo! Nas Hrvatska ne interesuje, a kod njih je sporna i čokoladica koja dođe iz Srbije. Ovde niko od nas nema ništa protiv ni bajadera, ni bilo čega što dolazi iz Hrvatske – rekao je Dačić i dodao da je u Hrvatskoj postao „kliše“ da se dokazuje da je neko „veliki Hrvat“ ukoliko više govori protiv Srba.

Dačić je kazao i da bi sa novim ministrom spoljnih poslova Hrvatske trebalo napraviti bilateralne sastanke naredne godine, kao da će se o tome dogovoriti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Mi želimo da se odnosi sa njima razvijaju, ali sva bilateralna pitanja moraju da se rešavaju bilateralno, a ne da se koristi Evropska unija kao mesto rasprave – zaključio je Dačić.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Barakuda says:

    Samo politika reciprociteta ! Koliko ima hrvatskih firmi u Srbiji, a koliko srpskih u Hrvatskoj ? Puštate i malog zeku da diže nogu na Srbiju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *