Dačić: Ovakvi u EU ne možemo

Dačić: Ovakvi u EU ne možemo

2 avgusta 2013

Ivica Dačić - youtubeZavršen deo sednice Glavnog odbora SPS-a koji je bio otvoren za javnost. Premijer kaže da samo promenjena Srbija može imati budućnost. Drugi deo sednice u toku, prenosi B92.

Dačić kaže da, iako je Srbija pred vratima EU, ovakva u nju neće ući, i zato su potrebne promene.

„Srbija je pred vratima Evrope, ali ovakva u tu Evropu sigurno neće ući, bez obzira što smo mnogo uradili i postigli istorijske pomake i dogovore i što smo posle mnogo godina prva vlada koja je postigla konkretne rezultate. Sve to neće biti dovoljno“, kaže Dačić.

On je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da, ukoliko želimo promene, „moramo da menjamo i nas same, šta radimo i kako radimo i čitav sistem kako bi Srbija išla napred“.

Dačić je rekao da je današnja sednica GO važna, jer na njoj treba govoriti o budućnosti, i to ne samo SPS, nego i budućnosti za koju je ta partija odgovorna.

„Za što bolju budućnost svi moramo da se promenimo, ne zato što mislimo da smo bili loši, ili zato što smatramo da smo najbolji, nego zato što samo promenjena Srbija može da ima budućnost„, kazao je lider SPS i kao ciljeve koji su postavljeni pred Srbiju u narednom periodu kao najvažnije naveo ulazak u EU, pregovore sa tom zajednicom uz punu zaštitu državnih i nacionalnih interesa, smanjenje stope nezaposlenosti…

Lider socijalista kaže da SPS mora biti primer i mora da pomogne da Srbija izađe na površinu sa dna gde se sada nalazi i poručio da taj posao može da se obavi samo na jedan način: „Prvo Srbija, pa sve ostalo“.

Lider socijalista Ivica Dačić izjhavio je danas da je Srbiji potrebna „perestrojka“ ako želimo napred i odajući priznanje za rad svojim ministarima u Vladi Srbije, posebno je zahvalio odlazećim ministrima Žarku Obradoviću i Milutinu Mrkonjiću koji su „odgovornim ličnim činom“ doprineli da vlada može da nastavi dalje u ovom formatu.

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vido'je says:

    Koje baljezganje: “Za što bolju budućnost svi moramo da se promenimo, ne zato što mislimo da smo bili loši, ili zato što smatramo da smo najbolji, nego zato što samo promenjena Srbija može da ima budućnost“ Promenjena u ŠTA? Ovaj je definitivno budala!!! Ni on sam verovatno ne razume šta je ovom frazom hteo da kaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *