Dačić: Ovo nije poraz pred huliganima

Dačić: Ovo nije poraz pred huliganima

27 septembra 2013

Ivica DačićPremijer Srbije je rekao da je odluka da se otkaže Parada ponosa doneta jednoglasno, na dugoj sednici Biroa i objasnio da ona ne predstavlja pobedu huligana nad državom. „Jedina ograničenje koje će uvek biti su bezbednosni rezalozi, kada su u pitanju bilo koji skupovi“, istakao je Dačić, a prenose beogradski mediji.

Na sednici Biroa, kako je rekao, vodila se duga rasprava. Bezbednosne procene su pokazale da bezbedno održavanje Prajda niko ne može da garantuje i da postoje ozbiljne pretnje za ugržavanje javnog reda i mira. Ovo nije kapituliranje pred huliganima, naglasio je Dačić.

On je pomenuo da je zbog ove odluke prekinuo svoju posetu Grčkoj, a da se sastanku priključio kasnije, jer nije član tog tela. „Sa ljudima koji su odgovorni ustanovili smo u ovom trenutku nema uslova za održavanje Parade“, rekao je Dačić i dodao:

„Nesumnjivo da ima onih koji misle da je iz političkih razloga dobro da ode ta slika o održavanju Prajda. A s druge strane, postavlja se pitanje šta ako ode druga slika, šta ako padne neki život….“, rekao je Dačić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Stanisa says:

    Ko si ti Dacicu da mene normalnog i sa porodicom nazivas huliganom jer sam protiv prostitucije i homoseksualizacije na ulici pred mojom i drugom decom. Ako si ti na njihovoj strani zbog te tvoje EURopske zajednice a koja se nimalo ne razlikuje od ondasnje hitlerove nemacke onda ti preporucujem prvu takvu smotru gologuzih u nekoj drugoj zemlji pa neka te guze koliko hoce. Sram te bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *