DAČIĆ: Pokušaj mog rušenja unutar SPS

DAČIĆ: Pokušaj mog rušenja unutar SPS

27 marta 2014

ivica_dacic_main_epaPredsednik SPS Ivica Dačić izjavio da javna odstupanja od stava te partije o nastavku saradnje sa SNS dovodi u vezu sa pokušajima njegovog rušenja u SPS-u.

„To je legitimno, ali na sednicama partijskih organa. Posle donošenja odluke niko nema pravo da iznosi drugačije stavove bez posledica“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi za dnevni list „Politika“ od četvrtka.

Dačić, koji je na pitanja „Politike“ odgovorio pisano jer se nalazio izvan zemlje, najavio je da će zakazati sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a jer u toj stranci ne mogu da postoje dve politike, i dodao da će „svako morati da objasni svoje postupke“.

Funkcioner SPS Novica Tončev izjavio je pre nekoliko dana da SPS ne treba da bude u Vladi Srbije pošto SNS ima većinu, ali je dodao i da će poštovati odluku organa svoje stranke o tom pitanju.

Na to je reagovao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, rekavši da će predložiti lideru svoje stranke Aleksandru Vučiću da vladu formira bez socijalista.

U izjavi Ivice Dačića za „Politiku“ ističe se da je Predsedništvo podržalo njegov stav da treba nastaviti saradnju sa naprednjacima, i navodi da će onaj ko misli drugačije od organa stranke „morati da bude moj protivkandidat na kongresu, ili mu neće biti mesta u rukovodstvu“.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *