Dačić: Položili smo sve ispite

Dačić: Položili smo sve ispite

19 juna 2013

Ivica DacicBilo bi razočaravjuće za Srbiju ukoliko bi Savet Evropske unije odlučio da tek na sledećem sastanku, koji bi trebalo da bude održan u decembru, raspravlja o Srbiji i onda donese konačnu odluku o početku pregovora sa Evropskom unijom, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić je izjavio da ne bi trebalo uslovljavati Srbiju još jednom stepenicom, istakavši da smo sve ispite položili i da sada samo možemo da idemo dalje. Premijer je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Slovenije Karlom Erjavecom, istakao da je dobijanje datuma od istorijskog značaja za Srbiju.

Srpski premijer izjavio je da bi odluka da se na decembarskom Savetu ponovo razmatra pitanje datuma za Srbiju bila loša i nelogična, objasnivši da se ni o jednoj zemlji nije toliko raspravljalo.

On je rekao da je Srbija ispunila i više nego što se očekivalo i da je najbitnije što ne postoji više ni jedna zemlja u EU koja osporava otvaranje pregovora, već se sada, kako je rekao, razgovara o modalitetima i mesecima kada će datum biti dodeljen.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *