Дачић поручио Бриселу: Дајте Косову визну либерализацију кад сте толико паметни!

Dačić poručio Briselu: Dajte Kosovu viznu liberalizaciju kad ste toliko pametni!

9 novembra 2018

Sve što Priština radi u poslednje vreme, radi kako bi pritisla EU da im odobri viznu liberalizaciju, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Haradinajeve i Hodžajeve izjave, prema Dačićevim rečima, da ako ne dobiju viznu liberalizaciju u decembru treba da napuste dijalog, znači da Priština opstruira dijalog.

„Što se nas tiče, Kosovo ne može da uđe u Interpol, a što se tiče vizne liberalizacije, dajte im slobodno, neka svi odu kod njih. Oni su njihovo čedo, oni su ih formirali, a sada neće da dolaze bez viza. Mnogo su pametni“, poručio je Dačić.

Zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, učinile su to pre deset godina pod pritiskom Zapada. Zapad je tada očekivao, kako je Dačić rekao, blickrig, da će sve biti brzo gotovo i da je Kosovo jedinstven slučaj. To se nije dogodilo i sada zemlje poput Komora povlače priznanje nezavisnosti.

Komori imaju teritorijalni spor sa Francuskom oko jednog ostrva i priznanje Kosova ih dovodi u problem.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    hahaha bilo bi dobro da im daju vize ,ali znaju kerovi iz brisela da na kosovu sem tačija i haradinaja onda ne bi ostao nijedan šiptar da glumi državu i vojsku:)

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Lučić je pre recimo 3 godine govorio da je na KiM oko 0,8 mil.šiptara a sada nakon one emigracije tvrdi da je taj broj pao na samo oko 450.000. Drugi koji se bave šiptarima govore da ih je manje od 1 mil.,oko 0,8 mil. Znači svi koji se bave šiptarima govore da je njihov broj na KiM od 0,45-0,8 mil. Lako je pretpostaviti da bi se tamo samo starci zadržali ako bi se ukinuo vizni režim, šiptari su najbedniji narod u Evropi i jedan od najbednijih na Svetu a tada bi vojsku Kosova činili Haradinaj,Tači i par njihovih rođaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *