ДАЧИЋ ПОРУЧИО МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ: Натерајте Хрвате да почну да се понашају као да су цивилизовани!

ДАЧИЋ ПОРУЧИО МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ: Натерајте Хрвате да почну да се понашају као да су цивилизовани!

2 марта 2018

(Youtube printscreen)

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да, одлуком о некажњеном коришћењу усташког поздрава „За дом спремни“, Хрватска по ко зна који пут релативизује злочине почињене у НДХ током Другог светског рата, а Србима у Хрватској шаље застрашујућу поруку, саопштило је Министарство спољних послова.

Ивица Дачић је навео да је препорука хрватског „Већа за суочавање са последицама владавине недемократских режима“ да се усташки поздрав понекад може некажњено користити, наставак серије аката званичне хрватске власти.

Према његовим речима, ти акти су у директној супротности са темељима на којима су изграђени послератна Европа и међународни поредак.

– Овим актом Хрватска по ко зна који пут релативизује ужасне и геноцидне злочине почињене у НДХ током Другог светског рата, а преосталим Србима у Хрватској шаље више него застрашујућу поруку, нагласио је Дачић.

Додаје да је „компромисно“ решење Већа које отворено кокетира са представницима неофашистичке хрватске деснице, не само правно и логички необјашњиво и неодрживо већ, сматра министар, и политички неподношљиво у 21. веку.

– Да ли ико нормалан у Немачкој може да замисли да се припадницима Вермахта или СС јединица одржава комеморативни скуп, који почиње покличем ‘Sieg Heil’, назначио је Дачић.

Шеф српске дипломатије још једном је позвао представнике међународне заједнице и високе званичнике ЕУ да искористе свој утицај како би Хрватска, каже, коначно почела да се понаша како приличи држави чланици ЕУ и цивилизованог света.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Dr Kadžija says:

    Hrvate jedino gola sila može da urazumi. Ali i tada samo prividno, odnosno do nove prilike da Srbima zabiju nož u leđa... ili vrat ako je ikako moguće. Mišljenja sam da taj nesoj, tu civilizacijsku bruku, treba jednom i za svagda iskoreniti sa lica majčice zemljice i tek tada bi se stvorili preduslovi da se ono što preostane od te pogane sorte dozove pameti, unormali se i postane normalan član međunarodne zajednice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u