ДАЧИЋ ПОРУЧИО ПАЛМЕРУ И АМЕРИКАНЦИМА: Не постоји притисак пред којим ћемо попустити!

DAČIĆ PORUČIO PALMERU I AMERIKANCIMA: Ne postoji pritisak pred kojim ćemo popustiti!

4 novembra 2019

Srbija ima principijelnu poziciju da treba da se dođe do kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine, koje bi bilo pravedno za obe strane, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Ukoliko toga nema, nema ni tog pritiska kojem ćemo popustiti da se prihvati nešto što nije principijelno“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova odgovarajući na pitanje o poseti Metjua Palmera i eventualnog pojačavanja pritiska na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.Dačić je rekao da će sa američkim zvaničnikom Palmerom razgovarati sutra u Beogradu.

„Svakako da postoji želja da se što pre dođe do rešenja problema Kosova i Metohije. Međutim, svima je jasno da mesto gde takvi zahtevi treba da budu istaknuti nije Beograd već Priština, jer nije Beograd stopirao dijalog“, primetio je Dačić, preneo je Tanjug.

On je dodao da Srbija nema razloga da kalkuliše ili da ne ispunjava ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom, dok Priština, kaže, nije ispunila ništa i još su dodatno uveli takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Štete su ogromne, to traje već godinu dana i niko na to ne reaguje. Mi smo spremni za nastavak dijaloga, kao što smo više puta rekli, imamo principijelnu poziciju da treba da se dođe do kompromisnog rešenja“, poručio je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. zoran says:

    A šta sa neispunjenim srpskim zahtevima koji su dogovoren,- zajednica srpskih opština i ostalo.. nije da je rukovodstvo srbije to zaboravilo..

  2. Istina says:

    Nije zaboravilo, nego loša noč tj. Žešće loša decenija, Srbija mora a ovi ostali nemoraju. Dupli standardi za Srbiju ostali mogu po jednom standardu. Rasturili SFRJ pa se sada pitaju kako još više podeliti i rasturiti ovo malo sirotinje što je ostalo... Sve su predvideli samo nisu predvideli svoj razpad... Uskoro jih to čeka...

  3. persida says:

    Dacic je lazov i kriminalac, ne manji od Vucica i Palikuce Irineusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *