Dačić: Prete i meni i Vučiću

Dačić: Prete i meni i Vučiću

25 decembra 2013

ivica_dacic_main_epaPremijer Ivica Dačić kaže da prioritet jeste bezbednost predsdnika Srbije i da postoje pretnje upućene njemu i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

Dačić je rekao da tih pretnji ima, jer ima onih kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi ili smatraju da će im promena vlasti nešto doneti.

„I Vučić i ja smo rekli da se mora istražiti do kraja prisluškivanje predsednika Srbije. Postoje pretnje Vučiću i meni, jer postoje oni kojima ne odgovara da se nađu na optuženičkoj klupi, koji misle da promena vlasti može doneti nešto njima“, rekao je Dačić za RTS.

Na pitanje da li atmosfera sada u zemlji podseća na atmosferu pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, Dačić je odgovorio odrečno.

„Država je jača od njih, u ovoj zemlji niko ne sme nikome da preti, ne mogu da postoje centri moći van onih koje narod izabere na izborima, svako može to da pokuša, ali će država još oštrije reagovati. Država Srbija je jača od bilo kakvih pretnji i zloupotreba, čak iako dolaze iz krugova policijskih i bezbednosnih struktura“, rekao je Dačić.

Premijer je rekao da „država politički gura borbu protiv kriminala i korupcije i politički nikoga ne brani“, dodajući da insistira na tome da Srbija u tome ostvari dobre rezutlate.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *