ДАЧИЋ ПРИГРЛИО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА!

DAČIĆ PRIGRLIO SLOBODANA MILOŠEVIĆA!

24 avgusta 2016

Slobodan Turlakov 345

Piše: Slobodan Turlakov

Na nekoliko dana pre no što je pušten glas iz Haga, da Milošević , koji je, do skora, na Zapadu propagiran  za najvećeg političkog demona  našeg doba, i kao takav – ratni zločinac u Bosni,  zapravo – nevin čovek,  mi smo se obratili pismom  Miloradu Vučeliću, uredniku „Pečata“, s molbom ,  da, s obzirom na dugogodišnje poznastvo Dačića, kao čoveka, koji ne zna za bilo kakva ograničenja, kad je vlast u pitanju, obznani  njegovo pravo lice i naličje, onoga koji je uspeo, da raznim marifetlucima, istisne njega, Vučelića, iz SPS-a, iako je Milošević u Hagu dao nalog upravo Vučeliću da Dačića  odstrani iz stranke!

Kao novi apsolutni šef SPS –a,  ovaj se tako i toliko osilio, da je stranci, koja je još uvek raspolagala sa poznatim i priznatim kadrom, uputio jedno ovakvo „otrežnjenje“ –

„Da nije bilo mene, SPS bi danas bio na đubrištu“!

Takvom  „iskrenošću“, vrlo brzo je okupio oko sebe „nove snage“, kojima je govorio „SPS mora da se zapita  koje su to crvene  ideološke tvrđave  koje branimo,  a koje napuštamo i zašto nam je potrebna  reformska partija“.

Dakle, svođenje SPS na običnu građansku stranku, što se smatralo među komunistima i socijalistima najvećom izdajom partijskih načela..

Jer, po njemu, „SPS ne može živeti i dalje u prošlosti, koju smo promenili  glasanjem  za kapitalizam,  pa samim tim ne možemo, u uslovima socijalne krize da širimo  institucije  socijalne pravde! Ne treba voditi nerealnu politiku. Socijalističkim idejama ne možemo ni u kapitalizam, ni u EU!“

Za njim je, kao i obično potrčala, dr Đukić-Dejanović izjavom „Mi moramo da shvatimo  da je nastupio (!) kapitalizam i da se partija  mora transformirati“.

No, ovim konstatacijama, nije nam bila namera da pratimo „transformacije“ SPS, koje se, naravno, nikada neće dovršiti, pošto će se, na čelu s Dačićem, neprestano menjati, već prema tome kojoj će stranci na vlasti, prići i ući sa njom u koaliciju. Đukićevoj, kako je izjavila, ne bi smetao ni LPD u zajedničkoj vladi!

Međutim, pretprošle godine, iz Španije je došao izvesni poslovni čovek, Aleksić, koji je kod Olivere na TV „Palmi plus“ rekao, kako je dolazeći ovamo, svratio u Nirnberg, gde je posetio tamošnji muzej, u kom je video veliku sliku Slobodana Miloševića., navodno, kao novog Hitlera.

Dačić je tada bio predsednik Vlade i blizu je pameti pomisliti da je bila njegova obaveza da od Nemaca traži, da se ta slika povuče, što on ne samo da nije tražio, već je obećao svim ovdašnjim članovima SPS-a koji čuvaju Miloševićevu sliku, da će leteti iz stranke!

Milošević je i njemu i Vučiću smetao da budu bliži Evropi, po čijem  diktatu rade i vladaju.

Ovih dana slavljena je dvadesešestogodišnjica od osnivanja SPSa- ( u stvari,  preimenovanja od SKS-a)  kad je Dačić ukazao na  zasluge SPS-a, tj. na Republiku Srpsku i na Rezoluciju 1244, ne pominjući Miloševićev doprinos za ta dva rezultata, a pripisujući to SPS kao celini, dakle, – sebi!

Niko se nije pobunio, čak ni Mrka koji je držao Miloševićevu sliku u svom kabinetu i odlazio na njegov grob, što Dačić nije nikad učinio, a nije bio ni n na njegovom pogrebu,  Miloševiću, koji ga je bukvalno stvorio.

A ko zna, možda će sada, u novim uslovima, i otići!

Zajedno sa dr Đukić – Dejanović, što bi za nju bila velika čast.

Naravno, i sam g. Vučelić, vidi ono što se iz dana u dan vidi i čita, kako se Dačić na najbedniji način umiljava Vučiću kako bi opstao u Vladi, kao što je činio i Koštuniici i Tadiću. On je čovek svih vlada, a sad preko Palme, mašta o predsedništvu Republike!!! Jednom reči, čovek  koji ne zna šta je to –  karakter.

Sad kad je obezbedio učešće u „novoj vladi“ počeo je da daje oštre izjave na račun Hrvatske, koje je, međutim, Vučić 23. avg. zabranio, jer „Srbija  hoće najbolje odnose  i sa onima koji su hteli da nas nema.“

Međutim, kada je ovih dana  procurela vest o nevinosti Miloševića,  među prvima se oglasio Dačić, sa jasnom namerom da tu „rehabilitaciju“ iskoristi za svoj plasman, što je uvek u svakoj situaciji činio, pa je sad bestidno prigrlio Miloševića, prozivajući Evropu što o njoj ćuti. „Ali ako Zapad ćuti, ne sme i Srbija“… i kao vrhunac, „Sloba nije zločinac! On je heroj! Borac za srpske interese!“ Čak mu treba podići spomenik!

Na kraju smo pomenuli  g. Vučeliću da bi bio red da, o  Dačiću i Miloševićevoj slici u Nirnbergu,  u svom „Pečatu“, kaže  očekujuću ocenu, kojom bi sredio tog debelog patosarca, predlažeći mu da nađe nekog tamošnjeg dopisnika koji bi slikao Miloševićev „portret“  u Nirnbergu, kako bi ga objavio u „Pečatu“, sa celim „ambijentom“.

Ali i da javno priupita Dačića, a preko njega i ostale u SPS-u. Da li su bilo kad pomislili da je taj „nemački gest“ neodrživ i sramotan ne samo po stranku, već i za ceo srpski narod.

Uostalom, neka se priupitaju još i da li bi bilo koji hrvatski premijer oprostio Nemcima da su postavili sliku Poglavnika u Nirnbergu, iza koga stoji Jasenovac, Jadovno, Glina… sa stotinama hiljada pobijenih nedužnih Srba, Jevreja i Roma?

Sigurno da ne bi, jer Hrvati se nikom ne udvaraju, oni stoje na jasnim i čvrstim nacionalnim pozicijama.

P.S. Kraj tolikih neodrživih Predsednikovih izjava, pomenimo i ovu poslednju: kako bi spomenik Slobodanu Miloševiću – trebalo da objedini Srbe!?

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *