ДАЧИЋ: Руско оружје смета онима који наоружавају Хрвате

DAČIĆ: Rusko oružje smeta onima koji naoružavaju Hrvate

23 decembra 2016
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da je cilj Srbije Evropska unija, ali i da Srbija svoje nacionalne i državne interese ne može da zaštiti bez dobre saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom.

– Zato niko neće moći da utiče na to da vodimo antirusku politiku – rekao je Dačić na tradicionalnom godišnjem koktelu koji je u Hali Sportskog saveza JASA upriličila Skupština grada.

Dačić je ponovio i da je nabavka naoružanja iz Rusije istorijski potez i da samo može da ga pohvali, kao i saradnju sa Rusijom.

– Čujem danas neke komentare koji govore eto šta će Srbiji avioni, zašto kupujemo od Rusije, dobijamo od Rusije, zašto avioni, zašto tenkovi, ne trebaju nam tenkovi, zašto nismo kupili nešto drugo, šta će nam to, da li se mi spremamo za rat. Oni koji su dali Hrvatima helikoptere i na drugi način pomažu Hrvatima sada se bune zašto mi jačamo Srbiju i oslanjamo se u tome na Rusiju – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, oni koji to danas napadaju sve su učinili od 2000. godine pa u narednih deset godina da oslabe srpsku vojsku, da je unište i svedu na vojsku sa takvim kvalitetima i osobinama da uopšte ne može da odbrani Srbiju.

– Mi želimo da Srbija bude jaka, da bi je odbranili, a ne da bi bilo koga napadali – poručio je Dačić, navodeći da oni ranije to nisu hteli, nisu smeli ili nisu mogli.

– Mi danas i hoćemo i smemo i možemo i ponosimo se saradnjom sa Ruskom Federacijom i Kinom i drugim našim prijateljima – istakao je Dačić. Govoreći o aferi sa čokoladicama, ocenio je da onima koji su vršili genocid i Holokaust nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu u Hrvatskoj, sada smetaju i čokoladice iz Srbije.

– To je odraz, nama to ne smeta, mi nemamo taj kompleks. Mi znamo i želimo da Srbija bude velika, ne po teritoriji, nego da nas poštuju, i po tome da imamo najveći stepen razvijenosti i nadam se daćemo ubrzo biti lider u regionu – rekao je Dačić.

On je poželeo da se u Jagodini i celoj Srbiji deca rađaju i „da ne zaboravimo da je Srbija iznad svakoga od nas, iznad naših partijskih interesa“. Prema Dačićevim rečima, za Srbiju je najvažnije jedinstvo, jer „ako smo jedinstveni, ako vlada stabilnost, Srbija je onda jaka, u svakom drugom momentu i situaciji Srbija bi bila slaba“.

– Zalažemo se za jaku Srbiju da bi zaštitili naše nacionalne i državne interese. I Kosovo i Republiku Srpsku i pravo srpskog naroda u Hrvatskoj – zaključio je Dačić.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *