ДАЧИЋ СЕ СУПРОТСТАВИО ВУЧИЋУ: „Нека извини Вучић, али Америка, В. Британија и Француска нам нису пријатељи!“

DAČIĆ SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU: „Neka izvini Vučić, ali Amerika, V. Britanija i Francuska nam nisu prijatelji!“

27 decembra 2017

Samo slep čovek može da veruje da je stavljena tačka na probleme na Balkanu, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Amerika pritiska, Rusi su nam braća“

Regionalni konflikt će trajati dok traje uzroci tih problema – ako sve probleme stavljate pod tepih, saplešćete se o tepih, rekao je Dačić.

– Da li su otklonjeni problemi zbog kojih izbili ratovi na Balkanu – nisu. Ovo je samo intermeco između nekih novih sukoba, ne zbog Srba, već zbog nerešenih pitanja na Balkanu. Ako velike sile to ne shvataju, one prave probelem, vrtećemo se u krug – istakao je on.

Govoreći o pritiscima velikih sila na zemlje koje nisu priznale Kosovo, Dačić je direktno pomenuo SAD, Veliku Britaniju i Francusku. „Ja ne mogu da kažem da su nam to prijatelji, nek izvini predsednik Vučić, oni ne rade za naše interese, oni rade protiv naših interesa. Mogu da ih poštujem kao partnere, ali daleko od toga da su prijatelji“, rekao je on i dodao:

– To su velike sile, misle da je samim tim što je neko iz Stejt departmenta mogu da diktiraju uslove ovde. Amerika će da analizira našu vojnu saradnju sa Rusijom, ako nešto imaju da nam kažu, neka dođu Donald Tramp ili Reks Tilerson pa neka kažu, neću da slušam da mi to govori Brajan Hojt Ji, on može kod mog pomoćnika, zamenika…

S druge strane, dodao je Dačić, „Rusi jesu naši prijatelji, naša braća“.

„Nađite jednog Srbina da je na funkciji u Crnoj Gori – na šta to liči?“

Govoreći o odnosima u regionu, Dačić je ukazao da Srbi u Sloveniji nemaju status nacionalne manjine, da su u Hrvatskoj Srbi nekada bili konstituitivni narod, a da su Hrvati sada problem za BiH. On je takođe rekao da se u Crnoj Gori trećina stanovništva izjašnjava kao Srbi, ali, dodao je, „tražim jednog Srbina koji na funkciji u Crnoj Gori – na šta to liči?“

– Ja sam Milu Đukanoviću rekao da bi bilo previše da tražimo reciprocitet – da koliko ima Crnogoraca na funkcijama u Srbiji – jer ne bi imali mesta za Crnogorce – rekao je Dačić.

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  He,he,he,prasence vrlo jasno pokazuje da su izbori vrlo blizu! Polušiptar je napokon shvatio da mu bivši predsednik stranke neće preći cenzus,pa ga sada gura u koaliciju s prasencetom! Sada Šešelju odgovara koalicija,a dok je prelazio cenzus nije mu tobože odgovaralo!

 2. Dušan says:

  Bravo Dačiću!

 3. Za Srbiju says:

  A sada da otpeva jednu.

  • Zoran says:

   Nestace Vucic, ali ostace Dacic. Vucic je supalj.

 4. rajko says:

  interesantno je da ni dacic ni vucic se nisu setili posle toliko godina da pokrenu tuzbi protiv nato pakta za ucinjeni zlocin ili da sa 1000 autobusa sa srpskim narodom koji je isteran sa kosova krene i obidje njihova domacinstva i te slike pokaze svetu. prave katastrofalne greske koje vise niko nece moci da ispravi a to ce narod sigurno moci da prepozna. ne mogu da verujem da su nastavljali razgovore o novim temama sa sip[tarima a da nisu prethodni dogovori ispunjeni - sve sam promasaj za promasajem.

  • Velika Metla says:

   Rajko,ne budi smešan!!! Pa čoveče,ako ti autobusi otiđu bilo gde ko će onda dolaziti autobusima na mitinge,po celoj Stradiji,izdajnika polušipca i njegovih čmaroliza?

 5. Zlopamtilo says:

  i za diplomatiju je otužno reći da ti je prijatelj onaj ko te zaprašuje radioaktivnim otpadom, zagadjuje ekosistem za sva vremena i fajta vakcinama, kemtrejsima, i svakojakim g*****a, ne bi li nas zatrli.Naši "saveznici" koji nas bombarduju bez obzira na kojoj smo strani, a naročito ako smo na njihovoj.Više su ubili Srba i uništili gradova 1945. kao saveznici nego kao Dosova logistika. 1999.

 6. Gagi says:

  Neko je izgleda fino ususkan dubokim snom spavao 17 godina. SVE OVO je jos 2000god. na konferenciji za stampu pred celim svetom izrekao Gosp. Slobodan Milosevic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *