Dačić: Smeniću Obradovića ako se utvrdi da je kriv

Dačić: Smeniću Obradovića ako se utvrdi da je kriv

20 јуна 2013

ivica-dacic01Premijer Ivica Dačić kaže da će smeniti ministra prosvete Žarka Obradovića ukoliko istraga u narednih nekoliko dana pokaže da je odgovoran za krađu testova za malu maturu, saznaje list “Informer“. „Istraga je u toku, pohapsićemo sve koji su učestvovali u krađi i distribuciji testova. Ako se utvrdi da je kriv ministar Obradović, smeniću ga“, rekao je Dačić, koji tvrdi da je država “angažovala maksimalne kapacitete da razreši ovaj skandal”.

„Neće tu biti milosti. Ne znam koliko se to u javnosti razume, ali ovo je ozbiljan zločin.Nećemo nikome dozvoliti da se igra sa državom i budućnošću naše dece. Svi koji su odgovorni biće kažnjeni. Bez razlike, bez obzira na položaj ili bilo šta drugo“, navodi Dačić.

Ministar prosvete je juče izjavio da će podneti ostavku ako bude bilo potrebe, ali tek nakon što se utvrde krivci za propuste na maloj maturi.

„Lako ću ja podneti ostavku predsedniku vlade, Vladi i skupštinskoj većini koja me je izabrala.  Ukoliko je za ovu grešku odgovoran neko iz  ministarstva, biće smenjen, a na policiji i Upravi kriminalističke  policije je da utvrdi krivca“, rekao je Obradović.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u