ДАЧИЋ ШОКИРАН: Ево шта су му Албанци сместили!

DAČIĆ ŠOKIRAN: Evo šta su mu Albanci smestili!

24 januara 2017

bg-dacic-o-576

„Priština i Beograd lako mogu da se dogovore oko razmene teritorija”, objavila je albanska novinska agencija citirajući Ivicu Dačića. S druge strane, Dačić tvrdi da je izjava izmišljotina.

Agencija na albanskom Preševo jone objavila je intervju za koji navodi da je sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova. U intervjuu Dačić, međutim, iznosi tvrdnje potpuno suprotne državnom stavu i briselskom sporazumu. Prema ovoj agenciji, Dačić je doslovce rekao da je Srbija saglasna da se razmene teritorije sa Prištinom i to da Preševo i Medveđa pripadnu Kosovu, a severni deo pokrajine Srbiji.

Ideja o razmeni teritorija niti je nova, niti ju je izbegavao deo srpskih političara. Naprotiv, zamena teritorija, poput buvlje pijace, izvlačena je i lansirana kao rešenje kad god bi kosovski problem upao u dublju krizu. Međutim, povlačenje sada ovakve teme i još iz vrha vlasti doslovce je prst u oko i SAD, i EU, i pregovaračima u Briselu. Takođe, ovakvo zalaganje značilo bi i da Srbija nije iskrena u briselskom dijalogu.

– Nikada nisam dao intervju niti izjavu toj agenciji. Šokiran sam – kaže za Dačić.

Na pitanje da li je zloupotrebljen, Dačić odgovara da jeste i navodi mogući razlog objavljivanja „nepostojećeg intervjua”.

– Verovatno je cilj da se pred nastavak dijaloga ponovo izazove nestabilnost i okrivi vlast u Beogradu. Inače, o potrebi trajnog rešenja za Kosovo ja govorim godinama i otuda ne znam zašto im treba da izmišljaju intervjue – poručuje Dačić.

On dodaje da su srpski pregovarači privrženi dijalogu i sporovođenju briselskog sporazuma.

(Blic)

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Koliko teritorije šiptari traže od Srbije, toliko ćemo da uzmemo od Albanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *