Dačić: SPS nije kriv za Galeniku, ne štiti me DEA

Dačić: SPS nije kriv za Galeniku, ne štiti me DEA

23 маја 2013

ivica-dacic3Problemi u Galenici nisu počeli sa Socijalističkom partijom Srbije, niti bilo koja stranka može presudno uticati na neku fabriku, izjavio je premijer Ivica Dačić. Premijer smatra da je to veliki plus za SPS jer znači da nema privilegija, bez obzira na partijsku pripadnost, piše “Novi magazin“.

„Ne treba, međutim, ići ni u drugu krajnost, a druga krajnost ispada da su svi problemi u Galenici nastali zbog ovog. Nisu. Zabluda je da partija ima neke veze s tim. Nikada nisam dozvoljavao da se partijski kadrovi mešaju u MUP. U slučaju Galenike može se reći da je neko bio blizak SPS, može se reći i da je neko ko pripada SPS bio u Upravnom odboru Galenike, ali priča da jedna partija upravlja Galenikom je glupost. Uostalom, ja sam ministar unutrašnjih poslova i zašto bi nas sve to potresalo“, kaže Dačić u interjvuu za “Novi magazin“.

On podseća da je Ministarstvo finansija odbilo ponude, a kao ključni problem koji tek treba istražiti navodi velika dugovanja države najvećoj domaćoj farmaceutskoj firmi.

“Kad se bolje pogleda i ispada da je država platila, ali ne direktno fabrici, već veledrogerijama. I imate situaciju da od tih sto miliona 60-70-80 odsto duguje država, a niko za to nije odgovarao! Plaćate lekove veledrogerijama ne proizvođaču!. Neki strani proizvođači naplatili su svoje lekove, pa ja mogu da pitam da li je neko želeo da uništi domaćeg proizvođača lekova? To sve treba da se utvrdi. Poslovna politika je jedno, kriminal drugo. Ali, ko god da je u pitanju partijska pripadnost me ne interesuje”, naglašava Dačić.

Premijer je još jednom odbacio tvrdnje da ima veze sa narko-klanom Darka Šarića, kao i spekulacije da ga je posle afere zaštitila američka DEA.

„Ako su moje veze bile u tome što sam pre četiri – pet godina poznavao čoveka koji je kasnije osumnjičen za kriminalne radnje – jadna je to borba protiv kriminala. Jadna, ako je to glavni dokaz. Ja ne bežim od rasprave i istine. Uostalom, malo ko bi preživeo takve napade i udare kao što se meni desilo. Ali, ja da sam hteo nešto kriminalno da radim imao bih neki interes… Ja i danas živim kao što sam živeo ranije”, rekao je Dačić za “Novi magazin“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u