ДАЧИЋ: „Србија и Русија пријатељи заувек“

DAČIĆ: „Srbija i Rusija prijatelji zauvek“

1 juna 2017

(foto: Youtube printscreen)

Beograd je zainteresovan za širenje saradnje sa Moskvom u energetici i povećanju trgovinske razmene, izjavio je vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.

„Republika Srbija pridaje veoma veliki značaj ekonomskoj saradnji sa svim važnim svetskim igračima. Mi smo veoma zainteresovani za veće prisustvo stranih kompanija, stranog kapitala na srpskom tržištu“, rekao je Dačić u Sankt Peterburgu.

Prema rečima vršioca dužnosti premijera, nije tajna da je Rusija strateški, politički, ekonomski i jedan od vodećih trgovinskih partnera Srbije i da Ruska Federacija ulazi u red vodećih investitora u ekonomiju Srbije.

„Srbija je zainteresovana za nastavak pozitivne tendencije i želi intenziviranje saradnje sa Rusijom u sferi energetike, povećanja obima trgovinskog prometa i proširenja nomenklature robe koja učestvuje u njoj, kao i da se završi realizacija postojećih i započnu novi infrastrukturni projekti“, konstatovao je Dačić.

On je dodao da Srbija nikad neće uvesti sankcije Rusiji, niti će promeniti politiku vojne neutralnosti.

„Kao što je poznato, Rusija i Srbija su tradicionalni prijatelji i saveznici. U tom pravcu ćemo se i dalje kretati. Srbija nikad neće uvesti sankcije protiv Rusije. To za nas nije samo političko, već je i moralno pitanje. Za nas prijatelji ostaju prijatelji zauvek“, naglasio je on.

Dačić je započeo obraćanje na ruskom, uz aplauz i istakao da mu je naročita čast što kao šef srpske delegacije učestvuje na ovogodišnjem forumu, koji je prilika za osnaživanje sveukupnih ekonomskih odnosa Srbije i Rusije.

(Sputnik)

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Procitan si, ti si covjek cie, a to znaci nisi sav svoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *