ДАЧИЋ: Србија није концентрациони логор

DAČIĆ: Srbija nije koncentracioni logor

21 septembra 2015

dacicSrbija ne može biti koncentracioni logor opasan žicom, sa zatvorenim autoputevima i granicama, a da na to niko ne reaguje, poručio je šef diplomatije Ivica Dačić, na godišnjoj konferenciji OEBS o demokratiji i ljudskim pravima u Varšavi, koja se pretvorila u oštru debatu o lošoj i sporoj reakciji Evrope na migrantsku krizu, u kojoj su, kako je rečeno, pojedine zemlje narušile osnovne vrednosti na kojima počivaju vrednosti Unije.

– Nećemo pristati da Evropa vraća izbeglice u Srbiju, bićemo prinuđeni da upotrebimo kontramere. Već imamo 44.000 izbeglica iz BiH i Hrvatske i 220.000 raseljenih sa KiM. Da li je uopšte ikoga u Evropi briga šta se dešava? Hrvatska pušta migrante, a zatvrara granice za kamionie, koji su formirali kolonu od 20 kilometara. Zauustavili su ekonomiju. ko će nama da plati takvu štetu? Jel to Evropa za koju se svi borite, za koju se mi borimo da uđemo? Srbija se pokazala najevropskija od svih članica EU. I još treba da vas molimo da nam otvorite poglavlja! Mi smo mala zemlja, ali je ovo prešlo svaku granicu trpljenja – bio je oštar Dačić.

On je dodao da je Hrvatska članica EU, da je bila miljenica mnogih moćnih evropskih zemalja, a svi su svedoci šta se sad radi.

– Razgovarao sam s Vučićem, veoma je ljut što su zatvoreni autoputevi, razmislićemo o merama jer je ovo neodrživo. Ovo je najurgentnije pitanje za Evropu. U Turskoj je dva miliona izbeglica i šta će biti kad i oni krenu dalje? Kvote vam očigledno neće proći, EU mora da nađe rešenje – nastavio je dačić u istom tonu i podsetio da je u sredu sastanak evropskih lidera u Briselu, na koji niko iz regiona nije pozvan, da se čuje i to mišljenje. Takođe je najavio da će u petak u Srbiju doći evropski komesar za proširenje Johanes Han, i to će biti tema razgovora.

Dačić je zatražio da ovo bude jedna od glavnih tema Ministarstkog saveta OEBS, u decembru u Beogradu.

– Da su zemlje EU ovoliku vojsku i policiju upotrebile protiv Islamske države koliku su protiv migranata, pobedili bismo ISIL do sada. A suveren Saudijske Arabije nudi 200 džamija za izbeglice, što to ne da za rešavanje problema sa ISIL-om – upitao je Dačić.

(novosti.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. mija says:

  Pa jeste, ne bi valjalo da Srbija liči na ostale zemlje. Mnogo je bolje da bude deponija za evropske koncentracione logore. Pitam se da li ovi ljudi znaju šta znači reč ODGOVORNOST? Nije valjda da je ona za njih samo propagandna igračka! Jesu li ikad pomislili da stvarno imaju ODGOVORNOST za budućnost Srbije? Ima koga tamo u vladi da im objasni kud guraju Srbiju ovakvom NEODGOVORNOM politikom prema izbeglicama, jer izgleda da članovi vlade to ne shvataju? Ko je taj Dačić da odluči da Srbija "neće biti koncentracioni logor"? S kojim pravom? Ma ima da bude i deveti krug pakla, ako to zahteva bezbednost gradjana Srbije. Kako je moguće da on to ne razume? Ili je dobio jako mnogo novca. Dole vlada!!! Tužilaštvo da preispita krivičnu odgovornost svih ministara i premijera!!!

 2. Bojan says:

  Kako bre Mija korumpirano tuzilastvo da tuzi korumpirane politicare? Kad je to vrana vrani kopala oci? Ove brate narod treba da lincuje i to javno. Nema drugog resenja za Srbiju.

 3. mija says:

  Može i linč. Za linč sam uvek i stalno. A posle tužilaštvo da obavi svoj posao. Ako neće, i njih linčovati. Smučili su mi se svi.

 4. miroslav says:

  Pa sta izjednacavas nase i njihove budalo debela.To nije isto.

 5. blaf says:

  Dobro, nije kon logor. Ali kako nazivaš zemlju koju poseduje jedna porodica i njeni prijatelji (i ti si među njima)??!

 6. zlatiborski ovan says:

  gljivica lupa po obicaju. na vama je sto trpite ovog veprica, Picoustog, Napuderisanu,... taj Tacic je bar vise ruski orijentisan, od Picoustog, koji je anglosaksonski agent. Kao i napuderisana, uostalom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *