DAČIĆ: Tadić nas napada jer smo mu prepreka za vladu sa SNS-om

DAČIĆ: Tadić nas napada jer smo mu prepreka za vladu sa SNS-om

24 februara 2014

ivica-dacic-1328585176-54159Dvostruki aršini! Premijer i lider SPS-a Ivica Dačić poručio je Borisu Tadiću da mu socijalisti nisu bili „nezamisliv“ i „kriminalizovan“ partner kada su mu bili potrebni da ga sačuvaju na vlasti, ali da su mu sada prepreka jer želi da uđe u buduću vladu naprednjaka.

Dačić ocenjuje da iza napada na SPS stoji Tadićeva namera da se približi SNS-u i ulasku u buduću vladu.

„SPS i ja smo Borisu Tadiću bili dobri kada smo ga četiri godine držali na vlasti. On je taj koji je od nas tražio da ga podržimo. Danas hoće da sarađuje sa SNS-om, kada hoće da uđe u vladu s njima, socijalisti mu ne valjaju“, rekao je Dačić.

Bivši šef države rekao je da „delovanje SPS-a ima fatalne posledice“ i da nema nijednog razloga zbog kojeg bi o socijalistima razmišljao kao o mogućim partnerima posle izbora. Tadić je rekao i da zbog SPS- a platio visoku političku cenu, da nema više razloga da to radi.

„Premijer u ostvaci je potpuno svestan ovoga, pa onda ne čudi što poziva „bogove domokratije“ da se spuste na zemlju. Kada ste upleteni u razna „podzemlja“, nije nikakvo čudo da premeštate nebo i zemlju“, rekao je Tadić.

Potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić piznaje d aje zaprepašćen Tadićevim rečima.

„Zapanjen sam njegovim rečima i podseća me na čoveka koji je pljunuo u vazduh, ali je ta pljuvačka pala na njega. Pljuvao je Dačića, za SPS kaže da nema kadrove, a podsećam ga da je u vladi Mirka Cvetovića, koju je Tadić kontrolisao, Žarko Obradović bio ministar prosvete, da tada nije bilo štrajkova. Slavica Đukić Dejanović, koja je u to vreme bila predsednik parlamenta, Tadić je izuzetno hvalio, a da ne govorim o Ivici Dačiću, koji je po njegoivim rečima bio najbolji ministar policije“, ističe Mrkonjić.

On kaže da je i njemu bivši šef države upućivao samo pohvale zbog radova na Koridoru 10 i 11 i da je njemu, ali i ljudima koji su radili na koridorima obećavao ordenje.

„Otkako je izašao iz DS-a, od njega nisam čuo ništa drugo osmi pljuvanja po političkim protivnicima. Kaže da se vratio da pomogne ljudima da žive bolje! Pitam ga: „Kako će to građani da žive bolje ako je on juče bio u Tunisu i Milanu, a politika ne može da se vodi iz aviona?“, poručuje Mrkonjić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *