Dačić u strahu da će Vučić ipak tražiti mesto premijera

Dačić u strahu da će Vučić ipak tražiti mesto premijera

17 jula 2013

Ivica Dačić - Aleksandar VučićPredsednik Vlade Ivica Dačić strahuje da će lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić od njega ipak tražiti da mu ustupi mesto premijera, saznaje “Blic” od izvora bliskih lideru SPS. Prema njegovim rečima, Dačić očekuje da će Vučić od njega zatražiti da se odrekne mesta predsednika Vlade u samom fotofinišu pregovora o rekonstrukciji vlade.

“U razgovorima o rekonstrukciji Vlade SNS povećava uslove koje će tražiti od koalicionih partnera. Zato očekujemo da će lider SNS Aleksandar Vučić pred sam kraj pregovora pred Dačića postaviti uslove koje on ipak neće moći da ispuni. A to je smena najmanje dva ministra iz SPS, koji su ujedno i potpredsednici stranke kao Milutin Mrkonjić i Slavica Đukić Dejanović, dok je treći ministar Žarko Obradović, zamenik predsednika SPS“, navodi sagovornik beogradskog lista.

“I kada Dačić, da bi sačuvao stranku, ne bude mogao da ispuni taj uslov očekujemo da Vučić onda od njega zatraži da njih dvojica rotiraju funkcije: da Vučić bude premijer u rekonstruisanoj Vladi, a da Dačić bude prvi potpredsednik i ministar policije“, kaže izvor “Blica“.

On dodaje da bi Vučić u tome mogao da ima i podršku najuticajnijih zemalja Zapada i EU, jer je strancima jedino važno da zbog implementacije Briselskog sporazuma u Srbiji po svaku cenu izbegnu vanredni izbori.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *