Дачић: У Унеску смо победили САД, Немачку, Француску, имали смо план Стејт департмента

Дачић: У Унеску смо победили САД, Немачку, Француску, имали смо план Стејт департмента

8 новембра 2017

(foto: Youtube printscreen)

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је вечерас да је Србија, поводом одлуке Приштине да одложи захтев за пријем Косова у Унеско, однела „велику победу“.

„Имали смо план Стејт департмента ко ће како да гласа у Унеско. То је наша велика победа, победили смо САД, Велику Британију, Француску, Немачку, Турску, Саудијску Арабију, а не Хашима Тачија или Беџета Пацолија“, казао је Дачић гостујући на телевизији Пинк.

Он је додао да је Србија ту победу остварила „причом, убеђиванем, посвећеношћу“.

ДАЧИЋ: БЕОГРАДСКИ ИЗБОРИ ВАЖНА МЕРА ВУЧИЋЕВОГ ОСТАНКА НА ВЛАСТИ

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оценио је вечерас да су предстојећи београдски избори важни јер ће се њима мерити и да ли председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић остаје на власти.

Дачић је за телевизију Пинк рекао да је циљ опозиције на тим изборима да ослаби владајућу коалицију СНС-а и СПС-а.

„Београдске изборе треба озбиљно схватити, не у смислу ко ће бити градоначелник, него ће се тиме мерити да ли Вучић опстаје даље на власти или не“, казао је Дачић.

Он је оцениио да „мотивација бирача на градским изборима можда није толико велика јер не гласају за Вучића“.

ОНАЈ КОЈИ БИ МЕ СМЕНИО ПЉУНУО БИ НА СЕБЕ ЈЕР ЈЕ РАДИО СА МНОМ

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оценио је вечерас, поводом навода да постоје струје у странци које желе његову смену, да би онај ко би га сменио „пљунуо на себе“ јер је како је навео, радио с њим као страначким лидером.

„Тај може само да ме наљути да останем што дуже, али питање је да ли је мени доста свега“, казао је Дачић.

По његовим речима ниједна странка не би опстала кроз време, као што је то урадио СПС.

„Успели смо да се подигнемо, не желим то да везујем само за себе, али били смо под страшним ударима и тадашње власти и једног дела наше странке који ме оптуживао за издају Слободана Милошевића“, навео је Дачић.

Упитан ко ће бити кандидат СПС-а за градоначелника Београда, лидер социјалиста је казао да пре те одлуке треба донети низ стратешких политичких одлука, од тога да ли истовремено са градским треба одржати и парламентарне изборе, до одлуке о евентуалном заједничком наступу са Српском напредном странком.

„Није да се нећкамо око кандидата већ постоје бројна претходна питања о томе шта доприноси стабилности. Ако идемо на изборе у коалицији са Јединственом Србијом, најлогичније је да кандидат буде Александар Антић јер има искуства као председник Скупштине Београда а постао је и шире познат као министар рударства. Има више кандидата али ту тему уопште нисмо покретали“, рекао је Дачић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Zaharije Serak says:

    Nisi ti nikada nikoga pobijedio,ti si vječiti gubitnik i na kraju će biti čak i tebi to jasno.Naravno tebi to ne smeta ti si se obezbjedio igrajući u svakom timu

  2. Trifun says:

    Ne da mu Matthew Palmer da ide, kako ce bez svog glavnog agenta?? Onda ce morati da ga izbace i iz Kancil for Forin Relations u koji ga je ugurao. Nema nazad.

  3. Ovce tvoje says:

    Iviceeee vratiii seeee!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u