Дачић: У Унеску смо победили САД, Немачку, Француску, имали смо план Стејт департмента

Dačić: U Unesku smo pobedili SAD, Nemačku, Francusku, imali smo plan Stejt departmenta

8 novembra 2017

(foto: Youtube printscreen)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras da je Srbija, povodom odluke Prištine da odloži zahtev za prijem Kosova u Unesko, odnela „veliku pobedu“.

„Imali smo plan Stejt departmenta ko će kako da glasa u Unesko. To je naša velika pobeda, pobedili smo SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Tursku, Saudijsku Arabiju, a ne Hašima Tačija ili Bedžeta Pacolija“, kazao je Dačić gostujući na televiziji Pink.

On je dodao da je Srbija tu pobedu ostvarila „pričom, ubeđivanem, posvećenošću“.

DAČIĆ: BEOGRADSKI IZBORI VAŽNA MERA VUČIĆEVOG OSTANKA NA VLASTI

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je večeras da su predstojeći beogradski izbori važni jer će se njima meriti i da li predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaje na vlasti.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je cilj opozicije na tim izborima da oslabi vladajuću koaliciju SNS-a i SPS-a.

„Beogradske izbore treba ozbiljno shvatiti, ne u smislu ko će biti gradonačelnik, nego će se time meriti da li Vučić opstaje dalje na vlasti ili ne“, kazao je Dačić.

On je oceniio da „motivacija birača na gradskim izborima možda nije toliko velika jer ne glasaju za Vučića“.

ONAJ KOJI BI ME SMENIO PLJUNUO BI NA SEBE JER JE RADIO SA MNOM

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je večeras, povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu, da bi onaj ko bi ga smenio „pljunuo na sebe“ jer je kako je naveo, radio s njim kao stranačkim liderom.

„Taj može samo da me naljuti da ostanem što duže, ali pitanje je da li je meni dosta svega“, kazao je Dačić.

Po njegovim rečima nijedna stranka ne bi opstala kroz vreme, kao što je to uradio SPS.

„Uspeli smo da se podignemo, ne želim to da vezujem samo za sebe, ali bili smo pod strašnim udarima i tadašnje vlasti i jednog dela naše stranke koji me optuživao za izdaju Slobodana Miloševića“, naveo je Dačić.

Upitan ko će biti kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, lider socijalista je kazao da pre te odluke treba doneti niz strateških političkih odluka, od toga da li istovremeno sa gradskim treba održati i parlamentarne izbore, do odluke o eventualnom zajedničkom nastupu sa Srpskom naprednom strankom.

„Nije da se nećkamo oko kandidata već postoje brojna prethodna pitanja o tome šta doprinosi stabilnosti. Ako idemo na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, najlogičnije je da kandidat bude Aleksandar Antić jer ima iskustva kao predsednik Skupštine Beograda a postao je i šire poznat kao ministar rudarstva. Ima više kandidata ali tu temu uopšte nismo pokretali“, rekao je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zaharije Serak says:

    Nisi ti nikada nikoga pobijedio,ti si vječiti gubitnik i na kraju će biti čak i tebi to jasno.Naravno tebi to ne smeta ti si se obezbjedio igrajući u svakom timu

  2. Trifun says:

    Ne da mu Matthew Palmer da ide, kako ce bez svog glavnog agenta?? Onda ce morati da ga izbace i iz Kancil for Forin Relations u koji ga je ugurao. Nema nazad.

  3. Ovce tvoje says:

    Iviceeee vratiii seeee!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *