ДАЧИЋ ЖЕСТОКО НАПАО МАКЕДОНЦЕ: „Ми се замерамо Грцима због вас, ави нам забијете нож у леђа кад год стигнете!“

DAČIĆ ŽESTOKO NAPAO MAKEDONCE: „Mi se zameramo Grcima zbog vas, avi nam zabijete nož u leđa kad god stignete!“

4 januara 2017

bcvdsfwegh12376481234-dacic-4

“To je i jasna poruka da im je albanski interes ili nečiji drugi, svejedno, preči od prijateljstva sa Srbijom”, istakao je šef srpske diplomatije.

Šef srpske diplomatije izjavio je da se slaže sa stavom Ministarstva spoljnih poslova Makedonije da ne treba rušiti prijateljstvo između Srbije i Makedonije.

“Treba li da podsećam kolege u Skoplju koliko je Srbija u to uložila svih ovih godina, priznajući Makedoniju pod ustavnim imenom, rizikujući svoje odnose sa ‎Grčkom, iako se i u UN-u i u EU koristi ime BJRM. Makedonija je nakon toga priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova”, naveo je ministar Ivica Dačić.

“Kolege u Skoplju dobro znaju koliko sam doprineo razvoju prijateljskih odnosa, i kao ministar unutrašnjih poslova i premijer, i sada kao ministar spoljnih poslova. Isto tako znaju da je Srbija jedna od retkih zemalja koja se sada nije mešala u unutrašnje stvari Makedonije. Kolege u Skoplju dobro znaju da smo lično razgovarali sa Grujevskim i Poposkim, ali i predsednikom Ivanovim, o glasanju u Unesku o prijemu Kosova, što je za nas vitalno državno i nacionalno pitanje. Makedonija je na kraju glasala protiv srpskog stava, za prijem Kosova, da oni koji su palili i rušili srpske pravoslavne crkve i manastire na Kosovu sada o njima brinu”, dodao je Dačić.

On je naglasio da bi “kolege iz Skoplja morale znati, da to ruši naše prijateljstvo”.

“To je i jasna poruka da im je albanski interes ili nečiji drugi, svejedno, preči od prijateljstva sa Srbijom”, istakao je šef srpske diplomatije.

Ivica Dačić je rekao da ćemo lako sa njegovim izjavama i upitao šta ćemo sa konkretnim političkim odlukama u narednom periodu, jer kako je naveo, to je prilika da se pokaže da i političari isto misle kao i dva prijateljska naroda.

“Beograd nikad ništa nije i neće uraditi na štetu Skoplja, voleli bismo da bude i obrnuto. A ako tako nije, onda niko nema pravo da se ljuti na Srbiju što brani svoje interese”, kazao je Dačić.

On je izjavio da je duboko uveren u potrebu prijateljskih odnosa sa Makedonijom, ali da ne može da se pravi da ne vidi da je Makedonija priznala Kosovo ‎i glasala za prijem Kosova u Unesko, a da je Srbija priznala Makedoniju pod ustavnim imenom, što je najvažnije državno pitanje Makedonije.

“Da li je moguće da Makedonija tada nije razmišljala kako će se to odraziti na odnose sa Srbijom, ili joj to nije bilo važno, odnosno bilo joj je manje važno od toga šta će reći Albanci i Zapad?”, pitao je u saopštenju srpski ministar.

‎Zato je Dačić pozvao da se vratimo na početak stava Ministarstva spoljnih poslova Makedonije da političari treba da budu odgovorni da ne ruše prijateljstvo.

“Samo što to treba da važi i u Beogradu i u Skoplju”, izjavio je šef srpske diplomatije.

(B92)

KOMENTARI



13 komentara

 1. General VS says:

  Tooo dačiću

  • General VS says:

   Sve me više i više oduševljavas svojim izjavama ali ne i izgledom kao da će uskoro neki izbori u Srbiji?

 2. bm says:

  Svaka rec na mestu...Hvala Bogu da neko kaze bez uvijanja ono sto svi znaju i misle...Makedonci su se pokazali dosta puta ko su i sta su.. Setimo se samo bombardovanja i navodnih "izbeglica" koje makedonci zbrinjavaju...Dupli moral!!

 3. aco says:

  Srbija,zemlja kukavica i plači ...p..ca ,zemlja od 7 miliona koja izgubi zemlju i sve to gleda na televizoru.

 4. Željko says:

  Srbijo pa ima li gdje na planeti država sa kojom niste u " ratu " ?

  • Lune says:

   Hm,hmm..ima, beogracki krug dvojke, bar jos nije poceo,zaledje "dzamije na vodi".

 5. vlada says:

  Makedonci ne postoje,do 1912 to se zvalo Stara Srbija ! Jel jasno !

  • Lune says:

   Hm,hmm..to se zvalo, ili smo nazvali..naravno, Makedonci su videli slobodu, i pravo na svoju nacionalnost, dolaskom na tle makedonsko, srpskog opanka i cokule.Pre toga, nisu smeli da "bidnu Makedonci".

 6. Vanja says:

  Neki su pre par godina pričali, lepše, vatrenije i patriotskije od Dačića, a kad ih narod izabra, SIC! Evropa nema alternativu! Zato ne nasedajte više na ove jeftine politikantske trikove, Dačićeve ili bilo čije, već gledajte šta su radili i uradili od izbora pa do predizborne kampanje, jer ako ponovo pobede, radiće isto i još gore.

 7. Kocha says:

  Genijalac, vidim da si cokalija. Pojesce vas jbni siptari, a nadam se da cemo vam i mi stati na svu tu muku. Pokazali ste sta ste i ko ste, na ispruzenu ruku prijateljstva ste pljunuli. Nadam se da sledi adekvatan odgovor sa nase strane. Nadam se da cemo ubuduce u skladu sa eu da i za nas budete samo bjrm, barem jos neko vreme.

 8. Kocha says:

  Cokalijo, pojescemo vas. Ne samo mi, vec i grci, bugari i siptari.

 9. Kocha says:

  Cokalijo, jafan si. Pojescemo vas, i ne samo mi, vec i braca grci

 10. Dupach Mkd says:

  Mozete da se bratimite so kogo sakate no ne zaboravajte deka nemate po blizok narod od nas.A ona okolu dnevnava politika nemate pravo da go obvinuvate celiot narod.SRAMOTA.Od mene tolku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *