ДАЧИЋ ЗАРАТИО СА АМЕРИКАНЦИМА ПА ИХ ИСПРОЗИВАО: „Војни пуч у Турској исто као 5. октобар! Фали само песница и пиштаљка!“

DAČIĆ ZARATIO SA AMERIKANCIMA PA IH ISPROZIVAO: „Vojni puč u Turskoj isto kao 5. oktobar! Fali samo pesnica i pištaljka!“

18 jula 2016

ivica-dacic 45Lider socijalista Ivica Dačić pokušaj vojnog puča u Turskoj uporedio je sa demokratskim promenama u Jugoslaviji 5. oktobra.

Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244, ali i ponovio da se opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

“Novi ministar spoljnih poslova Engleske Boris Džonson je u svim aktivnostima u Srbiji učestvovao 1999. godine sa srpskim narodom na mostovima, jer je bio protiv bombardovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije”, kazao je Dačić dodavši da će “kad-tad, neko odgovorati za bombardovanje”.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, rekao je da Srbija “ima neslaganja sa Turskom”, ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji.

“Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane i možda mu samo fale neka oruđa i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, Otpor, pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo”, ocenio je Dačić.

Glavni odbor socijalista odlučio je da Slavica Đukić Dejanović zameni Aleksandra Antića na funkciji zamenika predsednika stranke.

Palma: Dačića za predsednika Srbije

Lider JS Dragan Marković Palma predložio je da predsednik SPS Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine.

Marković je na sednici Glavnog odbora SPS-a, održanoj povodom 26. godišnjice od formiranja te stranke, zatražio od članova odbora da glasaju za njegov predlog.

“Ovo što ću ja danas reći, siguran sam da će dati rezultat. Jedinstvena Srbija će predložiti, a i vama predlažem, da naš kandidat za sledeće predsedničke izbore bude Ivica Dačić”, rekao je Marković na skupu u leskovačkom Narodnom pozorištu.

On je dodao da je Glavni odbor jednoglasno prihvatio predlog da Dačić bude kandidat za predsednika Srbije na šta je lider socijalista odgovorio: “To ćemo da vidimo”.

KOMENTARI6 komentara

 1. krneta ilija says:

  sto dacic kupi glasove sad i on okrivljiva ameriku dacic je naj veci kriminalac u sps i gori od amerike dacic je presednik sps stranke brastva i jedinstva a to brastvo otislo koga on prestavlja u srbiji srbija svasta trpi treba sbiji ustanak a ne dacic ivan

 2. Baja says:

  Dacic je zaratio sa amerima pa mu dali da im ga pofafa

 3. Jovan says:

  Nije zaratio ali je rekao istinu, kao i za Blera da treba da odgvara. I to je nesto za pocetak katarze njegove.

 4. sergedzija says:

  brastvo i jedinstvo ubilo srbe i srbiju hrvati ce i muslimani harati koliko mugnu po srbima a onda ce kod dacica brastvo i jedinstvo i nema kazne opet u zagrljaj zagreb treba da se tuce ko sto i beograd pa da vide hrvati kako srbi trpe vec tri bomadiranja xzagreb nezna sto je rat nikoj nikad iz kuce nije gonijo

 5. zloco says:

  Dacic na perfidan nacin sugerise onom Skotu(ami.ambasadoru)da pricepi Vucica i udje u vladu.Ulaskom u vladu prestalo bi i Dacicevo kevtanje okolo.

 6. Miraš says:

  Svi naši političari gledaju kako će da prežive na vlasti i povremeno se sa ovakvim izjavama ili putovanjima u Moskvu udvaraju biračkom telu. Simpatije i buduće glasove biračkog tela prikupljaju na pravim domaćim ili proruskim izjavama,a kad stvarno nešto odradjuju onda krajnje poslušno slušaju američkog ambasadora i ostalu Zapadnu gospodu. Ovakve i slične izjave - za njih su veoma korisna igra sa nama naivnima, za to su se dobro izveštili. Gledajmo prvenstveno šta stvarno rade, a šta pričaju uvek staviti pod veliki znak pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *