ДАЧИЋ ЗАРАТИО СА ТУРЦИМА И БОШЊАЦИМА: „Прво да плачу пред Ћеле кулом, па онда нека иду у Сребреницу!“

ДАЧИЋ ЗАРАТИО СА ТУРЦИМА И БОШЊАЦИМА: „Прво да плачу пред Ћеле кулом, па онда нека иду у Сребреницу!“

13 јула 2016

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је крајње лицемерним изјаве бошњачких и турских политичара о Сребреници везано за Србију, те поручио да је заиста крајње време да сви схвате да је званични Београд спреман за помирење, мир и изградњу заједничке будућности, али никада никоме неће дозволити понижавање Србије.

У писаној изјави достављеној медијима, Дачић је навео да уместо што нападају Србију, требало би да се сете да је Народна скупштина Србије 2010. усвојила Декларацију о осуди злочина у Сребреници.

Подсетио је и да је идејни творац те Декларације тадашњи председник Србије Борис Тадић тада информисао посланике да је текст усагласио са тадашњим чланом Председништва БиХ Харисом Силајџићем и турским министром спољних послова Ахметом Давутоглуом.

– Срамотно је, да шест година након тога Бошњаци и Турци држе лекције Србији, која је једина од свих балканских земаља донела скупштинску декларацију о злочину над припадницима неког другог народа – каже Дачић.

– Нико никада није донео ниједан акт на простору бивше Југославије о осуди злочина против Срба – навео је министар.

Поручио је да би турског колегу Мевлута Чавушоглуа, који каже да док Босна плаче, Турска не може мирно да спава, подсетио на турске зулуме за пет векова окупације.

– Чавушоглу би морао да се расплаче и над Ћеле кулом у Нишу која је изграђена од лобања убијених Срба на Чегру 1809. Ваљда су и српске мајке доживеле бол када су им одводили децу кроз тзв. данак у крви, правећи од њих јањичаре“, навео је министар Дачић и поручио да би неки турски званичники могао да клекне и пред Ћеле кулом и извини се Србима за све злочине за тих пет векова – рекао је он.

Дачић је запитао како би Турска реаговала када би Србија осудила убиство милион Јермена и назвала га геноцидом.

– И зашто Бошњаци не осуде злочин над Јерменима и назову га геноцидом као што су то урадиле многе земље у свету? И зашто Борис Тадић јавно не саопшти са ким је договорио текст Декларације који смо усвојили у Скупштини. Сигурно га нисмо донели без консултација – закључио је министар Дачић.

KOMENTARI4 коментара

 1. baja says:

  dacicu kako nema tebe i joze u srbu za dan ustanka konunista jugoslavije ti jedini prestavljs casnu borbu druga tita

 2. Major Dangić says:

  Kakav drug tito? Dačiću - sivi tiću preleti kod Vojvode Vojislava, šta je bilo bilo je - ti si po ovim izjavama dobar srbin i dobar četnik. Svaka čast brate Ivice.

 3. Anton Pavlović Paja says:

  Dačiću,care pokaži im zube!

 4. Предатор says:

  Го. Дачић је човек који је лично потписао све договоре са ЕУ и НАТОМ, а има доста тих уговора за које му је пуномоћ дао лукави и "моћни" премијер. Ако до нечег дође, ако например ја направим револуцију и похапсим све гњиде од 2000. на овамо, Вучић би ладно рекао "Не. Ја нисам ништа потписао. Дачић је!" и после тога би ладно направи мозговану паузу за мазговане поклонике. Ипак, Дачић је знао зашто баш он потписује све, зашто се Вучић готово никад не појављује на потписивању, али је био свестан да његово сало зависи од Вучића. Далић је човек који је себе храбрио алкохолом на свим потписивањима и често био прилично пијан. Толико да се у Аргентини(ако се не варам) није ни устручавао да потпуно пијан баљезга пред камерама. Да није алкохола, не би имали Дачића. А да није Амера, не би пијани Дачић смео да потпише шта је потписао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u