ДАЧИЋ ЗАРАТИО СА ТУРЦИМА И БОШЊАЦИМА: „Прво да плачу пред Ћеле кулом, па онда нека иду у Сребреницу!“

DAČIĆ ZARATIO SA TURCIMA I BOŠNJACIMA: „Prvo da plaču pred Ćele kulom, pa onda neka idu u Srebrenicu!“

13 jula 2016

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je krajnje licemernim izjave bošnjačkih i turskih političara o Srebrenici vezano za Srbiju, te poručio da je zaista krajnje vreme da svi shvate da je zvanični Beograd spreman za pomirenje, mir i izgradnju zajedničke budućnosti, ali nikada nikome neće dozvoliti ponižavanje Srbije.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić je naveo da umesto što napadaju Srbiju, trebalo bi da se sete da je Narodna skupština Srbije 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

Podsetio je i da je idejni tvorac te Deklaracije tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić tada informisao poslanike da je tekst usaglasio sa tadašnjim članom Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem i turskim ministrom spoljnih poslova Ahmetom Davutogluom.

– Sramotno je, da šest godina nakon toga Bošnjaci i Turci drže lekcije Srbiji, koja je jedina od svih balkanskih zemalja donela skupštinsku deklaraciju o zločinu nad pripadnicima nekog drugog naroda – kaže Dačić.

– Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba – naveo je ministar.

Poručio je da bi turskog kolegu Mevluta Čavušoglua, koji kaže da dok Bosna plače, Turska ne može mirno da spava, podsetio na turske zulume za pet vekova okupacije.

– Čavušoglu bi morao da se rasplače i nad Ćele kulom u Nišu koja je izgrađena od lobanja ubijenih Srba na Čegru 1809. Valjda su i srpske majke doživele bol kada su im odvodili decu kroz tzv. danak u krvi, praveći od njih janjičare“, naveo je ministar Dačić i poručio da bi neki turski zvaničniki mogao da klekne i pred Ćele kulom i izvini se Srbima za sve zločine za tih pet vekova – rekao je on.

Dačić je zapitao kako bi Turska reagovala kada bi Srbija osudila ubistvo milion Jermena i nazvala ga genocidom.

– I zašto Bošnjaci ne osude zločin nad Jermenima i nazovu ga genocidom kao što su to uradile mnoge zemlje u svetu? I zašto Boris Tadić javno ne saopšti sa kim je dogovorio tekst Deklaracije koji smo usvojili u Skupštini. Sigurno ga nismo doneli bez konsultacija – zaključio je ministar Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. baja says:

  dacicu kako nema tebe i joze u srbu za dan ustanka konunista jugoslavije ti jedini prestavljs casnu borbu druga tita

 2. Major Dangić says:

  Kakav drug tito? Dačiću - sivi tiću preleti kod Vojvode Vojislava, šta je bilo bilo je - ti si po ovim izjavama dobar srbin i dobar četnik. Svaka čast brate Ivice.

 3. Anton Pavlović Paja says:

  Dačiću,care pokaži im zube!

 4. Predator says:

  Go. Dačić je čovek koji je lično potpisao sve dogovore sa EU i NATOM, a ima dosta tih ugovora za koje mu je punomoć dao lukavi i "moćni" premijer. Ako do nečeg dođe, ako naprimer ja napravim revoluciju i pohapsim sve gnjide od 2000. na ovamo, Vučić bi ladno rekao "Ne. Ja nisam ništa potpisao. Dačić je!" i posle toga bi ladno napravi mozgovanu pauzu za mazgovane poklonike. Ipak, Dačić je znao zašto baš on potpisuje sve, zašto se Vučić gotovo nikad ne pojavljuje na potpisivanju, ali je bio svestan da njegovo salo zavisi od Vučića. Dalić je čovek koji je sebe hrabrio alkoholom na svim potpisivanjima i često bio prilično pijan. Toliko da se u Argentini(ako se ne varam) nije ni ustručavao da potpuno pijan baljezga pred kamerama. Da nije alkohola, ne bi imali Dačića. A da nije Amera, ne bi pijani Dačić smeo da potpiše šta je potpisao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *