DAČIĆ: Zna se koga Srbija podržava

DAČIĆ: Zna se koga Srbija podržava

19 oktobra 2013

1_4Premijer Ivica Dačić izjavio je, na početku posete Gračanici, da je na KiM došao kako bi preneo poruku da se Srbija brine o svojim građaniam.

Daćić je rekao i da će tako činiti i ubuduće.

„Za nas je bitno da Srbi budu jedinstveni i da najbolje zaštite svoje interese“, rekao je Dačić novinarima prolazečhi kroz manastirsku portu okružen snažnim obezbedjenjem.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije na ovaj način želi da prenese i poruku mira i potrebe za zajedničkim životom na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje da li je potrebno toliko obezbedjenje Dačić je rekao da njemu obezbedjenje na KiM ne treba, i da ljudi kojima je okružen nisu pripadnici njegovog ličnog obezbedjenja, već pratnja koja mu je dodeljena za ovu posetu.

Upitan da li će napusiti portu manastira nakon razgovora sa vladikom Teodosijem budući da je u centru mesta predizborni skup liste „Gradjanska inicijativa srpska“ čiji nastup na lokalnim izborima na KiM podržava vlada Srbije, Dačić je odgovorio potvrdno.

„Nije moje da učestvujem na partijskim skupovima, ali jasno se zna koga Srbija podržava“, rekao je Dačić.

U pozivu koji je „Srpska“ ranije uputila medijima da isprate skup najavljeno je obraćanje čelnika te liste Vladete Kostića, kandidata za gradonačelnika Branimira Stojanovića i narodnog poslanika Zvonimira Stevića , ali ne i premijera Dačića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *