ДАЧИЋ: Знате кад ћемо признати Косово? Кад на врби рођи грожђе

DAČIĆ: Znate kad ćemo priznati Kosovo? Kad na vrbi rođi grožđe

17 septembra 2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacić poručio je u ponedeljak da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN „kad na vrbi rodi grožđe“ i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.Po pitanju KiM treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da „on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana“.

„Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe“, rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju „kosovska država“.

„Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama?“, upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

„Ja kažem zaboravite, od toga nema ništa“, poručio je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Aca says:

    Ti Dacicu da nisi najveca lazovcina u novijoj historiji Srbije ne bi bio neprekidno na vlasti od 1990. Au Boga ti jos ces i Tita prestici, jos samo sedam godina.

  2. test01 says:

    Vi ste to vec uradili potpisujuci izdajnicki Briselski Sporazum, Ukinuli ste institucije RS nad teritoriji SRpskog KiM i time ste povredili Ustav RS, postavili ste zvanicne granicne prelaze na kojima se naplacuje carina, dali ste im medjunarodni pozivni broj itd itd. Zadnji korak je da potvrdite izdaju i sada se vadite sa vucicem posto ste doterani do zida i nemate kuda. Pokusavate da svalite krivicu na narod i zute/crvene.. Treba da odgovarate za vase postupke pred ustavnim sudom Srbije i za ovakvu izdaju slede rigorozne kazne. Naravno, prvo treba zameniti pudlice koje su postavljena na odredjena mesta i skinuti vas sa vlasti ali dolazi i to vreme!

  3. Dane Radakovic says:

    ko veruje sps dacicu i miosevicu nece docekati penzije srbi su lud narod ko im gace kroji u srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *