Dačić zove Rusiju da pomogne

Dačić zove Rusiju da pomogne

26 aprila 2013

DacicPosle sastanka s kosovskim Srbima, za koji kaže da je bio korektan, premijer Srbije, Ivica Dačić je potvrdio da će Vlada biti spremna na referendum ako za to bude bilo potrebe.

„Potpuno je razumljivo i uopšte nije problem da neko ima različito mišljenje. Ono što ne prihvatamo je da neko više ili manje voli Srbiju i srpske nacionalne i državne interese. Ova odluka je važna za celu Srbiju, a ne samo zbog severa Kosova“, rekao je Dačić i istakao da je državno rukovodstvo je spremno da odluku o sporazumu sa Prištinom „proveri na referendumu“.

„Ali, u tom slučaju svi imaju obavezu da to sprovode. Ako neko želi referendum, a nakon toga opet ne sprovodi odluke refernduma, to jednostavno neće moći“, rekao Srbi sa KiM odbili briselski sporazum je Dačić i podsetio da je sporazum iz Brisela u vezi sa severom Kosova samo privremeno rešenje, a ne konačno rešenje za Kosovo. „Sigurno je da mi ne možemo bez naših prijatelja doći do konačnog rešenja, a naš najveći prijatelj je Ruska federacija“, rekao je Dačić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *