Dačićev čovek na saslušanju zbog Šarića!

Dačićev čovek na saslušanju zbog Šarića!

20 januara 2014

narko4Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je na saslušanje srpskog konzula u Atini Branka Lazarevića u vezi sa saradnjom sa narko-klanom, saznaje „Blic“.

Poziv je poslat prošle nedelje preko Ministarstva spoljnih poslova, a bivši šef kabineta Ivice Dačića trebalo bi da bude saslušan 22. januara, i to kao osumnjičeni za saradnju sa Drakom Šarićem.

Očekuje se da specijalnom tužiocu objasni svoju vezu sa prethodnicima ovog narko-klana, pre svih sa Radoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana. Veruje se da će Lazarević, koji je od 2008. do 2010. godine bio šef Dačićevog kabineta, moći da odgovore na pitanja o prirodi kontakata funkcionera policije i Miše Banane.

„Lazareviću je poziv uručen i postoje potvrde da će se on odazvati. Spreman je da odgovori na sva pitanja“, kaže sagovornik koji je insistirao na anonimnosti. On dodaje da postoje opstrukcije pojedinaca da se u ovom trenutku sasluša Lazarević, ali da one ipak neće uticati na nadležne državne institucije da ceo slučaj ispitaju do kraja.

Podsećamo da je Lazarević dospeo u žižu javnosti kada je početkom pročle godine objavljena informacija o akciji „Maroder“ i o tome da srpsko tužilaštvo i policija poseduju čak 130 diskova na kojima su zabeleženi kontakti Dačićevih saradnika tokom 2008. i 2009. godine sa pripadnicima Šarićevog klana. Prema navodima u jednoj od službenih beležaka koja je aprila 2010. dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal, postoje dokumentovani audio-snimci Radulovićevih razgovora i susreta sa funkcionerima MUP-a.

Očekuje se da izjave tužioci da još nekoliko visokopozicioniranih funckionera MUP. Inače, Branko Lazarević je nekoliko puta negirao da je povezan sa Šarićem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *