„Dačiću, a da mi tebi ukinemo radno mesto i platu?“

„Dačiću, a da mi tebi ukinemo radno mesto i platu?“

2 maja 2013

173989_dveri_fPokret „Dveri“, obratio se premijeru Srbije, Ivici Dačiću, saopštenjem povodom Dačićevih pretnji da se Srbima sa Kosova i Metohije mogu ukinuti radna mesta i plate, i tako ih naterati na priznavanje Sporazuma iz Brisela. Saopštenje „Dveri“, prenosimo u celosti:

Za razliku od premijerovih pretnji, biće obrnuto:ostavićemo Ivicu Dačića bez radnog mesta i plate – kada ga uskoro srušimo sa mesta predsednika Vlade Srbije.

Ucenjeni premijer Srbije, Ivica Dačić, lice sa brojnim kriminalnim vezama i neraščišćenim aferama, drznuo se da nakon potpisivanja izdajničkog briselskog sporazuma kojim priznaje tzv. nezavisno Kosovo, sada i otvoreno preti Srbima na Kosovu i Metohije. Prvo im je pretio kosovskom „Olujom”, a sada i oduzimanjem egzistencije. Do koje mere ide političko ludilo nesrećnog premijera najbolje se vidi upravo na ovoj pretnji da će ukinuti radna mesta i plate Srbima na Kosovo i Metohiji i tako – kako on kaže – „ukinuti paralelne institucije”. Predsednik Vlade Srbije, srpske državne institucije, radna mesta i plate na Kosovu i Metohiji naziva paralelnim institucijama, i priznaje jedino šiptarske državne institucije tzv. Republike Kosovo. Ovo je krivično delo veleizdaje prve vrste, za koje će Ivica Dačić kad-tad odgovarati, a Pokret Dveri je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu već podneo krivičnu prijavu u tom smislu.

Takođe se ovih dana pominje da predsednici opština na severu Kosova i Metohije budu smenjeni. Od dolaska Vlade Dačića, Vučića i Dinkića ukinuto je Ministarstvo za KiM, drastično su smanjena budžetska izdvajanja za Kosovo i Metohiju, podignuta je granica sa KiM, briselskim sporazumom ukinute poslednje institucije države Srbije na KiM, pa sada na red moraju doći i predsednici opština koji se suprotstavljaju ovoj izdaji.

Pitamo Ivicu Dačića da li će sve nas koji mu se suprotstavljamo i koji branimo Ustav i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije da smeni, ukine nam radna mesta i plate? Da li će svu opoziciju da ukine i da u radnom odnosu ostavi samo one koji idu u EU po svaku nacionalnu cenu? Smatramo da to neće moći i da će biti upravo obrnuto: mi ćemo da ostavimo Ivicu Dačića bez radnog mesta i plate – kada ga uskoro srušimo sa mesta predsednika Vlade Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *