Dačiću, navedi bar jedan dogovor iz Brisela koji je u korist Srba

Dačiću, navedi bar jedan dogovor iz Brisela koji je u korist Srba

21 februara 2013

BoskoOIvicaDPiše: Boško Obradović

Setite se Dačićevog predizbornog slogana: ČVRSTO, JASNO, ODLUČNO. Šta je u njegovim pregovorima u Briselu čvrsto, jasno i odlučno? Dačić je postao čvrst, jasan i odlučan jedino u potpunoj predaji Kosova i Metohije i izvršavanju svih diktata iz Brisela. Setite se Nikolićevog zaklinjanja u Kosovskoj Mitrovici da će čim SNS dođe na vlast poništiti sve dogovore koje je Borko Stefanović postigao o KiM u Briselu. Danas je Tomislav Nikolić nastavljač Borka Stefanovića u ukidanju državnih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ključnu grešku učinila je prethodna Tadićeva vlast kada je izmestila razgovore o Kosovu i Metohiji iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Brisel. U Briselu nemamo saveznika niti ravnopravan i pravedan tretman. U SB UN imamo Rusiju i Kinu kao saveznike i tamo ne može da prođe ništa što je na štetu srpskog naroda na KiM. Zato je u najvećem interesu Srbije da se prekinu trenutni pregovori sa tzv. Prištinskim režimom u Briselu i tako automatski vrate u SB UN, što će povećati fokus svetske javnosti na problem Kosova i Metohije, a time omogućiti i povećanje bezbednosti Srba na KiM.

Staroj i novoj vlasti postavljam samo jedno pitanje koje sve govori: navedite mi makar jedan dogovor iz Brisela koji su u pregovorima postigli Borko Stefanović i Ivica Dačić koji je na korist srpskog naroda na KiM? Nema ga. Niti jednog. Sve što su dogovorili je samo u funkciji zaokruživanja šiptarske državnosti. Oni tamo zapravo ni ne pregovoraju, već samo izvršavaju naređenja iz Brisela.

Što pre stvoriti patriotski blok

Činjenica je da se narednih dana i nedelja zahuktava i završava proces predaje KiM od strane novih vlasti zarad ulaska u EU (za 10 godina kada EU neće ni postojati). Nijedna od naših rodoljubivih političkih organizacija ne može samostalno da to da zaustavi, ali udruženi sigurno možemo da se jače suprotstavimo i makar usporimo ovaj pogubni proces do vanrednih izbora. Zato su Dveri pozvale Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku na akciono jedinstvo u borbi protiv briselske izdaje KiM, a potom to možemo proširiti i na predizbornu koaliciju jer imamo identične stavove i po pitanju EU, NATO, Haga, GMO i brojnih drugih tema. U mnogo čemu se i razlikujemo, ali ostavimo to vremenu kada skinemo sa vlasti ovu štetočinsku kliku koja je spremna da ide u EU po svaku nacionalnu cenu. Tada ćemo se takmičiti u kvalitetu naših programa po svim drugim pitanjima.

Vanredni izbori

– Srbija je protektorat Brisela i Vašingtona i naša vazalna elita ne vodi samostalnu politiku. Stranci su zabranili vanredne parlamentarne izbore iako je Vlada praktično pala sa priznanjem premijera da se sastajao, kao i čitav vrh SPS – a uostalom, sa šefovima mafije. U bilo kojoj drugoj zemlji na svetu premijer bi zbog takvog priznanja odmah podneo ostavku i bili bi raspisani vanredni izbori. To se ovde nije dogodilo jer ucenjeni premijer odgovora i SNS – u i strancima koji iz toga izvlače korist na unutrašnjem i spoljno – političkom planu.   Drugi i još veći razlog za vanredne izbore jeste kosovska politika nove vlasti koju nisu kandidovali na prethodnim izborima, pa nemaju pravo ni da je sprovode. Neka izađu na nove izbore sa novom politikom prema Kosovu i Metohiji, i to u principijalnoj koaliciji sa Đilasom i Tačijem. To bi bilo pošteno, pa neka građani Srbije kažu da li su za takvu koaliciju SNS – SPS – URS – DS – TAČI. Ovako oni vode politiku suprotnu predizbornim obećanjima, a ulaskom u Vladu sa Dinkićem kome su donedavno navlačili robijaško odelo vređaju inteligenciju naroda. Takvo stanje je neodrživo i jedino rešenje su vanredni parlamentarni izbori.

Ako bismo dogovorili predizbornu koaliciju patriotskog političkog bloka, za šta se Dveri zalažu, očekujem da bismo dobili 20 – 30% glasova i znatno povećali broj patriotskih poslanika u parlamentu. A onda ništa više ne bi bilo isto ni u Skupštini ni u Vladi Srbije, a ni u pregovorima o Kosovu i Metohiji. Toga se vlast boji, a tome rodoljubi širom Otadžbine i Rasejanja nadaju.

(Boško Obradović je član najužeg rukovodstva Dveri Srpskih)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *