Дамаск бомбардован целу ноћ! СИРИЈСКА ПВО ЛАГАНО ОДБИЈАЛА НАПАДЕ (ВИДЕО)

Damask bombardovan celu noć! SIRIJSKA PVO LAGANO ODBIJALA NAPADE (VIDEO)

14 februara 2020

Sirijske protivvazduhoplone snage uspele su da unište nekoliko letećih objekata koji su vršile vazdušni napad na Damask, prenosi televizhija „Ihbarija“

Video snimci, koji su objavljeni na društvenim mrežama, prikazuju sirijske PVO sisteme koji odbijaju napad u glavnom gradu Damasku.

Kako prenose sirijski državni mediji, uništeno je više neprijateljskih ciljeva koji su bili lansirani prema glavnom gradu Damasku, a reč je o raketama koje su ispaljene iz za sada nepoznatog pravca.

Korisnici koji dele videozapise putem interneta tvrde da je prijavljeno više vazdušnih napada.

Sirijska novinska agencija SANA javila je, pozivajucći se na svog dopisnika, da su rakete došle iz pravca okupirane izraelske Golanske visine.

Podsetimo, poznato je da Izrael, koji obično ne komentariše svoje bombaške napade na Siriju, više puta pogađao mete u Damasku tvrdeći da tamo cilja „iranske položaje“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Promenio se stil ratovanja, nema više da jedni druge proburaze bajonetima, ili da se mitraljiraju. Sada je kao igrica, ratovi raketama. Na dugme. Čije su rakete pametnije, njegova pobeda. A može i da bude nerešeno, kao sada. ……….Sada takođe ratove ne započinju fašisti, sada ih započinju borci za ljudska prava Izrailjčani. Ceo svet to gleda, a niko ne sme ništa da im kaže. Holokaust je to, nije šala.

 2. M says:

  A zašto ne uzvrate po izvoru vatre,i šire?!?

  • Slobodanka says:

   Na razvijenijoj i značajno naseljenijoj zapadnoj strani Sirija upravo povezuje jug zemlje Damask sa severom Alepo tokom napredovanje ove ofanzive snaga SAA severnije u Idlibu. A ti (sa tim zahtevom da uzvrate po izvoru vatre i šire) u isto vreme želiš povećanje količine ratovanja na jugu oko Damaska. Nije u redu da istovremeno staviš na Siriju dva veća ratna opterećenja pa još na različitim krajevima zemlje, time je vodiš u mogući poraz. Izrael zato i napada i izaziva baš sada da bi pomogao Turskoj severnom neprijatelju Sirije. To je scenario: Dva loša ubiše Miloša.

  • Slobodanka says:

   Baš to ne treba da urade sada, nego najverovatnije kad oslobode i sastave celu zemlju na kraju rata tada će napasti ovog provokataora i uzeti svoj okupirani Golan.

  • Boze Pravde says:

   Oce, polako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *