Дан државности-чега?

Дан државности-чега?

15 фебруара 2016

Miha-Medenica-[kolumna] 67Пише: Михаило Меденица

Веле да је благословено кад о Сретењу мечка изађе из зимовника и угледа своју сен, слути на благе дане и рано пролеће.

Не знам кажу ли шта кад о Дану државности изађу сенке и не виде људе, али слутим да и није неки ваљан знак и да од те државе нема ништа осим зимовника за политичке међеде и вукове?..

Мислим на Вас, вајни председниче отужне Владе, јер не знам може ли ико од вас скупа стати под сунце и видети човека како клапара за том срамотном сенком од људи?!

Шта то славимо данас? Чему празнујемо, осим ако не у славу празних глава, јер заиста не знам о каквој државности и које државе наздрављамо, ето?!

Јел исте оне која је пре само два дана умилно, понизно и покајно отпослала хатишериф НАТО алијанси, простирући се ко поњава, дајући се ко прецвала курва, молећи ко наркоман у кризи, пљујући у вис и пишајући уз ветар?..

Мислите ли заиста да смо сви до једног будале које ћете купити демагогијом: „Не терајте нас у НАТО“, док нас дан потом продасте на кило, ко јагњад пред Ђурђевдан, потписавши протокол према којем ће убица бити домаћин славе у кући убијеног, на „радост“ удовице и сирочади?!
И све је прошло ћутке, мање- више… Забашурено, како само Ви умете да убедите умирућег да му је самрти ропац тек субјективни осећај, учинивши Србију пољским клозетомн НАТО фаланге…

У чије име, вајни премијеру, с којим правом и на чији конто?!

Јел у име тих истих будала што Вас убеђују да Библија заправо говори о Вама и да заиста ходате по води, јер сужње питали нисте може ли НАТО кроз Србију ко трактор кроз орање?!

Јел то дружина кабадахија из ’99. села 2016. и оградила се од себе, аминујући да се на 2000 хумки пободу путокази како би душмани у транзиту знали где могу добро да поједу, појебу, преврну сто у кафани и испоставе газди цех?..

Зашто би Србију ико више и терао у НАТО, кад НАТО може да тера Србијом ко оно Ђенка Кристину и Мирка на мотору, уз напомену да се ухватимо чврсто за њихово међуножје како не би спали преко рупа…

Може им се, ето, по Вашем благослову по Србији ко Екрем Јеврић по севдалинки- како им се и кад прохте, наше је само да не сметамо своји на своме и не питамо има ли још Србије у Србији?!

И сачуваћете Ви, барјактару отераних сватова, Србију од уласка у НАТО, и многи ће, нажалост, поверовати у речи којима већ годинама поткупљујете Александра Вучића у себи, али шта ће остати од Србије да се сачува кад завршите с монологом, уверени да је звезда оне ноћи водила мудраце до витлејемске пећине Вама на бабине?..

Дакле, шта славимо данас, о краљу Иби?!

Дан државности државе која постоји још само у временској прогнози с краја дневника?!

Сретење, кад политичке сенке измигоље из својих рупа да виде вуку ли се за њима какви људи, не дај Боже?..

Нека нам је са срећом и Бог у помоћи, уколико га не смените због неиспуњених предизборних обећања и мршавих резултата?..

Њему је чак шест дана требало да створи Земљу- Ви бисте то за непуна три…

(Двауједан.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Svetislav says:

    Psiholoski rat uspeo onde gde nije oruzani! Srpski narod misli da ce zabijanjem "glave u pesak" pobeci od katastrofalnih odluka nasih nato politicara, koji im i dalje pricaju bajke o "boljem zivotu", koje su sami birali!

  2. bb says:

    Sve je tacno i dobro napisano.Alternativa?Koja?Neutralnost ,nemam nista protiv,ali kako?Bombardovali nas sa 7000m,nismo glavu mogli da dignemo.Sad se voze po zemlji Srbiji.To je cena izgubljenog rata.I nista vise.Ti isti koji su poraz pretvorili u pobedu su na vlasti danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u