Дан државности-чега?

Dan državnosti-čega?

15 februara 2016

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Vele da je blagosloveno kad o Sretenju mečka izađe iz zimovnika i ugleda svoju sen, sluti na blage dane i rano proleće.

Ne znam kažu li šta kad o Danu državnosti izađu senke i ne vide ljude, ali slutim da i nije neki valjan znak i da od te države nema ništa osim zimovnika za političke međede i vukove?..

Mislim na Vas, vajni predsedniče otužne Vlade, jer ne znam može li iko od vas skupa stati pod sunce i videti čoveka kako klapara za tom sramotnom senkom od ljudi?!

Šta to slavimo danas? Čemu praznujemo, osim ako ne u slavu praznih glava, jer zaista ne znam o kakvoj državnosti i koje države nazdravljamo, eto?!

Jel iste one koja je pre samo dva dana umilno, ponizno i pokajno otposlala hatišerif NATO alijansi, prostirući se ko ponjava, dajući se ko precvala kurva, moleći ko narkoman u krizi, pljujući u vis i pišajući uz vetar?..

Mislite li zaista da smo svi do jednog budale koje ćete kupiti demagogijom: „Ne terajte nas u NATO“, dok nas dan potom prodaste na kilo, ko jagnjad pred Đurđevdan, potpisavši protokol prema kojem će ubica biti domaćin slave u kući ubijenog, na „radost“ udovice i siročadi?!
I sve je prošlo ćutke, manje- više… Zabašureno, kako samo Vi umete da ubedite umirućeg da mu je samrti ropac tek subjektivni osećaj, učinivši Srbiju poljskim klozetomn NATO falange…

U čije ime, vajni premijeru, s kojim pravom i na čiji konto?!

Jel u ime tih istih budala što Vas ubeđuju da Biblija zapravo govori o Vama i da zaista hodate po vodi, jer sužnje pitali niste može li NATO kroz Srbiju ko traktor kroz oranje?!

Jel to družina kabadahija iz ’99. sela 2016. i ogradila se od sebe, aminujući da se na 2000 humki pobodu putokazi kako bi dušmani u tranzitu znali gde mogu dobro da pojedu, pojebu, prevrnu sto u kafani i ispostave gazdi ceh?..

Zašto bi Srbiju iko više i terao u NATO, kad NATO može da tera Srbijom ko ono Đenka Kristinu i Mirka na motoru, uz napomenu da se uhvatimo čvrsto za njihovo međunožje kako ne bi spali preko rupa…

Može im se, eto, po Vašem blagoslovu po Srbiji ko Ekrem Jevrić po sevdalinki- kako im se i kad prohte, naše je samo da ne smetamo svoji na svome i ne pitamo ima li još Srbije u Srbiji?!

I sačuvaćete Vi, barjaktaru oteranih svatova, Srbiju od ulaska u NATO, i mnogi će, nažalost, poverovati u reči kojima već godinama potkupljujete Aleksandra Vučića u sebi, ali šta će ostati od Srbije da se sačuva kad završite s monologom, uvereni da je zvezda one noći vodila mudrace do vitlejemske pećine Vama na babine?..

Dakle, šta slavimo danas, o kralju Ibi?!

Dan državnosti države koja postoji još samo u vremenskoj prognozi s kraja dnevnika?!

Sretenje, kad političke senke izmigolje iz svojih rupa da vide vuku li se za njima kakvi ljudi, ne daj Bože?..

Neka nam je sa srećom i Bog u pomoći, ukoliko ga ne smenite zbog neispunjenih predizbornih obećanja i mršavih rezultata?..

Njemu je čak šest dana trebalo da stvori Zemlju- Vi biste to za nepuna tri…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Svetislav says:

    Psiholoski rat uspeo onde gde nije oruzani! Srpski narod misli da ce zabijanjem "glave u pesak" pobeci od katastrofalnih odluka nasih nato politicara, koji im i dalje pricaju bajke o "boljem zivotu", koje su sami birali!

  2. bb says:

    Sve je tacno i dobro napisano.Alternativa?Koja?Neutralnost ,nemam nista protiv,ali kako?Bombardovali nas sa 7000m,nismo glavu mogli da dignemo.Sad se voze po zemlji Srbiji.To je cena izgubljenog rata.I nista vise.Ti isti koji su poraz pretvorili u pobedu su na vlasti danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *