DANAS JOJ SE SVE POMEŠALO U GLAVI, ŠEŠELJ, OLUJA, HRVATSKA: Šešelj je za Sonju Biserko simbol etničkog čišćenja

DANAS JOJ SE SVE POMEŠALO U GLAVI, ŠEŠELJ, OLUJA, HRVATSKA: Šešelj je za Sonju Biserko simbol etničkog čišćenja

12 novembra 2014

Sonja Biserko 383Predsednica Helsinškog odobra za ljudska prava Sonja Biserko izjavila je da je lider SRS Vojislav Šešelj simbol etničkog čišćenja.

Biserko je dodala i da je zabrinjavajuće što se njegov povratak prikazuje na „reduciran način“, bez govora o zločinima zbog kojih mu je suđeno.

„Vojislav Šešelj je bio simbol etničkog čišćenja, pljački, Slobodan Milošević je bio projektant, ali on je bio operativan na terenu kada su proterivani Hrvati iz Srema, kada su pravljeni spiskovi nepodobnih osoba,“ rekla je Biserko novinarima na skupu „Otpor ekstremizmu“ u Beogradu.

Ona je ukazala da se o povratku Šešelja govori samo na dva načina – da se vraća kao žrtva Haškog tribunala, ali i kao deo „paranoične slike“ da će destabilizovati Vladu Srbije.

Prema njenim rečima, niko se nije osvrnuo na to koliko je Šešelj odgovoran zašto nema presude suda u Hagu.

„On je uočio sve slabosti Haškog tbinula, ali odgovoran je i sud jer nije uspeo da završi slučaj na pravi način izricanjem presude, što je za nas, ali i region veoma važno“, rekla je Sonja Biserko.

Predsednica Odbora za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Skupštini Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je da je užasava relativizacija povratka Šešelja, gde je on predstavljen kao žrtva.

„Dolazim iz Hrtkovaca i dobro pamtim šta je Šešelj radio, pamtim moje komšije Hrvate koji su morali da se vrate u Hrvatsku“, rekla je na skupu Maja Sedlarević.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenio je da takav način predstavljanja Vojislava Šešelja pokazuje da se društvo pomirilo sa ekstremizmom.

„Izgleda da će se Šešelj provući bez presude i kakve to veze ima kada je predsednik države Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, visoki funkcioner Igor Mirović“, rekao je on.

Dodao je da su to ljudi koji su zagovarali „ubijanje kao legitiman način dijaloga sa susedima“ i koji sada treba da vode Srbiju u Evropu.

Haški tribunal odobrio je prošle sedmice privremeno oslobađanje lidera radikala Vojislava Šešelja iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi mogao da nastavi lečenje u Beogradu.

KOMENTARI14 komentara

 1. ognjen says:

  Pa ja ne znam šta bi ste vi (Sonja Biserko, Maja Sedlarević, Dinko Gruhonjić) i vama slični radili u životu da čovjek nije pušten na slobodu?! Ovako, Vojvoda daje smisao vašem postojanju :)

 2. Lela says:

  Najveci SMRAD ( a nije jedina u Srbiji ) dobila prostor,da pljuje po pripadnicima naroda zemlje u kojoj zivi.Pod hitno je - izbaciti ( kao i sve slicne njoj ) ili je sto je bolje smjestiti u Hag !!!! Zar vlast Srbije nema nacin,da ovakvi u Srbiji ne mogu,da zive ?

 3. Za Srbiju says:

  Krajnje je vreme da se ova drolja ignoriše u medijima. I njoj slični.

 4. niki says:

  Ona zasluzuje da se po njoj pljuje ali ona to i hoce jer onda ne pricamo o sustini problema .Gospdja je clan tog nekakvog helsinskog odbora koji ona uopste ne postuje.Glavna tacka tog odbora koji je 1975 godine osnovan je da su granice u evropi posle drugog svetskog rata nepromenjive,pa neka gospodja to objasni na primeru jugoslavije i Srbije i svi ovi ostali koji kokodacu zajedno sa njom.

 5. Rade Bukarar says:

  gnjide uvek ostaju gnjide

 6. Nije Nego says:

  Jel ova normalna !?

 7. Nikolla says:

  Bog ti dao dobra koliko si ti drugima,nista ti drygo ne zelim.Sotono

 8. joka says:

  Sonja Biserko je olicenje isfrustrirane budale, jedna Srbomrzkinja bez cenzure, ona je i olicenje nase drzave koja skida emisije, ali ne i Sonju!! Pihh

 9. genije says:

  Sonju je Šešelj okarakterisao na njemu svojstven način. Ako je taj "helsinški odbor za ljudska prava" osnovan s ciljem nepromenjivosti granica posle drugog sv.rata-tim pre funkcija ove persone"non grata" gubi smisao i postojanje gore navedenog odbora. Predsednica beogradskog Helsinškog odbora za zaštitu ljudskih prava Sonja Biserko svedočila je danas pred Međunarodnim sudom pravde kao veštak Hrvatske u procesu protiv Srbije po optužbi za genocid nad hrvatskim civilima tokom rata 1991-95. godine Prima olatu iz Srbije a radi protiv Srbije. Treba reagovati na vreme-proterati je i zabraniti ulazak u zemlju.

 10. Vander Lepimića says:

  Nisam čitao tekst,pišem ovako naslijepo, jer znam šta je rekla i šta će reći i nakon 11,5 godina!Sve se njoj pomiješalo, ali je njeno antisrpstvo konstanta!

 11. Robert Lucas says:

  Sonja jos uvijek ima dobra usta za pusenje i dudlanje

 12. Jasna says:

  Šteta što ovaj ženski gad ne čita komentare o sebi,nju pod hitno treba azilirati,žena mora da ima dijagnozu.

 13. Lorka says:

  Hrvatica Sonja Biserko relativizuje hrvatski zločin od Jasenovca do Oluje, aposatrofirajući nepostojeći zločin u jednom malom vojvođanskom selu. Ona pokušava nametnuti ambijent u kome se od drveta ne vidi šuma. Nikad ova Hrvatica nije ni riječ progovorila o genocidu nad Srbima u Hrvatskoj, niti se ikad izajasnila o zločianu nad bilo kojim Srbinom bilo gdje na teritoriji Jugoslavije! Nikada se nije osvrnula na okolnosti u kojima je nastao Vojislav Šešelj, a to su okolnosti kada je njena matična država vršila genocid nad srBskim narodom u Krajini. Nikada nije ni uporedila etničku strukturu stanovništva Hrvatske i Srbije nakon Tuđmana i Miloševića: Hrvatska je postala etnički čista, a Srbija je etnički najmješovitija država u Evropi. I ona kao Hrvatica ima obraza da nešto prigovara Šešelju u slučaju Hrtkovci, gdje ni jedan Hrvat nije poginuo, a zanemaruje primjere poput onog u Sisku gdje je 600 srBskih civila brutalno pobijeno od strane Tuđmanovih nacista!

 14. Nina says:

  Konacno neko govori ono sto treba za kriminalca Seselja, zato je gdj. Biserko prava osoba za zastitu ljudskih prava...sto vise ovakvih osoba bolje cemo ziveti:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *