Danas počinje prinudna naplata za 100.000 dužnika za struju

Danas počinje prinudna naplata za 100.000 dužnika za struju

25 avgusta 2014

struja-brojilo-strujomerPrinudna naplata zaostalih dugova za struju za oko 100.000 potrošača, koji imaju dug zaključno sa novembrom 2013. godine, počeće danas, najavilo je preduzeće EPS snabdevanje.

Ti potrošači su opomenuti i imali su dovoljno vremena da izmire dug, a za sve koji to nisu uradili, dug će biti naplaćen prinudnim putem, poručili su iz EPS snabdevanja i najavili da će predmeti za prinudnu naplatu biti birani po slučajnom rasporedu.

Bez obzira na visinu duga, dužnici će, kako je najavilo to preduzeće, pored iznosa duga i zakonom određene kamate, imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, a za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku RS.

„Dužnici koji sada plate zaostale račune ne mogu da izbegnu privatne izvršitelje jer su predmeti za izvršenje već otišli,“ rekao je direktor EPS snabdevanja Željko Marković i dodao da njih, pored toga, očekuju i kamate, ali „i troškovi izvršenja.

Govoreći o „ostalim dužnicima, koji imaju manje dugove i ne potpadaju pod ovaj talas prinudne naplate“, Marković je rekao da će i tim dužnicima biti obustavljena električna energija, jer „za dug iznad 10.000 dinara idu isključenja i ona su stalna“.

Privatni izvršitelji, koji su od EPS snabdevanja, dobili podjednak broj predmeta, očekuju da će od 100.000 dužnika, deo njih odmah platiti dug, a oni koji to ne učine, prinudna naplata će potrajati od nekoliko meseci do godinu dana.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *