ДАНЦИ ПОРУЧИЛИ МУСЛИМАНИМА: Ми једемо свињетину! Коме се не свиђа, нека иде!

ДАНЦИ ПОРУЧИЛИ МУСЛИМАНИМА: Ми једемо свињетину! Коме се не свиђа, нека иде!

25 јануара 2016

screen_shot_2016-01-21_at_11.24.17_am 346tДански град Рандерс увео је обавезну свињетину на јеловницима у градским мензама укључујући у школама и обдаништима, а предлагачи наводе да је тај потез неопходан да би се очувала традиционална исхрана и да не представља напад на муслимане.

Франк Нергард, члан градског савета Рандерса који је тесном већином усвојио ту одлуку раније ове седмице, рекао је да је одлука донета да се осигура да свињетина остане „централни део културе исхране Данске”.

Та земља је велики произвођач свињетине која је тамо најпопуларнија врста меса. Већина тражилаца азила који су стигли у Данску последњих месеци су муслимани, пренела је Бета.


Нергард, члан антиимиграционе популистичке Данске народне партије која је дала предлог, рекао је да циљ одлуке није да се узнемиравају муслимани, али је додао да је добио неколико притужби због сувише уступака датим муслиманима у тој земљи.

„Сигнал који желимо да пошаљемо овде је да ако сте муслиман и планирате да дођете у Рандерс немојте да очекујете да можете да наметнете другима ваше обичаје исхране. Свињетина је овде једнака с другом храном”, рекао је Нергард за агенцију АП, али и додао да ће халал месо, вегетаријанска јела и дијете за дијабетичаре и даље бити доступни. У 2013. тадашња премијерка Хеле Торнинг Шмит је критиковала нека обданишта зато што су почела да служе месо добијено по халал процедури уместо свињетине зато што су муслиманска деца одбила да га једу.

Око 20.000 људи тражило је прошле године азил у Данској која има 5,6 милиона становника. Влада је прошле седмице објавила да даље заоштрава прописе о имиграцији тиме што налаже азилантима да предају своје драгоцености да помогну да се покрију трошкови становања и хране док им се случај разматра.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M.Marko says:

    Kad bi mi znali sta se svega u mljevenom mesu,kobsicama,cevapima,sve nalazi niko ih nebi okusijo.sigurno je nekome poznato kako su sa deponije od bacenih zivotinja uzimali meso i mijesali sa drugim i pravili kobasice. prijatno.Ako neko nesto ne voli i ne obozava pa nek ne i uzima niko ga na to natjerati ne moze.Ima I ne muslimana sto ne vole jagnjetinu sto je naj cistije meso,teletina,itd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u