DANICA DRAŠKOVIĆ: Za Šešelja ćemo uvek biti tu ako mu treba pomoć

DANICA DRAŠKOVIĆ: Za Šešelja ćemo uvek biti tu ako mu treba pomoć

29 novembra 2014

danica-draskovic-vuk-draskovic-vojislav-seselj-foto-dado-dragana-1417207355-594252Šešelj je bolestan čovek i žao mi je zbog toga. Vuk i ja smo tu ako nekako možemo da mu pomognemo, rekla je Draškovićeva.

Iako su godinama u svađi, kumovi Vuk Drašković i Vojislav Šešelj mogli bi uskoro da se pomire, a glavni „krivac“ za to bila bi supruga lidera SPO Danica Drašković.

Naime, ona je lideru radikala, koji se nedavno vratio iz Haga, ponudila svaku vrstu pomoći.

– Šešelj je bolestan čovek i žao mi je zbog toga. Vuk i ja smo tu ako nekako možemo da mu pomognemo – rekla je Draškovićeva za Kurir.

Tokom jučerašnjeg dana smo pokušali da dobijemo Šešeljev komentar o tome kako mu se dopada ideja o pomoći koju mu nudi Danica, te da li je spreman za obnovu dobrih kumovskim odnosa sa Draškovićima, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Inače, ovo nije prvi put da porodica Drašković na indirektan način pokušava da zakopa ratne sekire sa Šešeljem. Poslednji put je Danica to učinila pre tri godine, kada je istakla kako želi da lider radikala bude pušten iz Haga, te da bi joj bilo drago i da se obnovi kumstvo i prijateljstvo između dve porodice.

– Zašto da ne? Bilo bi potpuno ljudski i normalno da se ponovo okupimo svi i makar popijemo kafu. Rado bih to učinila – poručila je tada Dana Drašković.

Podsetimo, Vuk Drašković i Šešelj su 1989. zajedno osnovali stranku pod nazivom Srpska narodna obnova. Međutim, vrlo brzo su se politički sukobili i stranka se podelila. Ni tokom devedesetih nisu bili složni, a Šešelj je netrpeljivost prema kumu najdetaljnije prikazao u knjizi iz 2000. godine „Narkomanija Vuka manitoga“.

– Kad se našmrče kokaina, on deluje kao hrabar čovek, a čim prođe dejstvo, postaje kukavica. Ljudi koji su ga posećivali u zatvoru svedoče o njegovim narkomanskim krizama – pisao je Šešelj. Ni Vuk mu nije ostajao dužan, pa je tako nekoliko puta pokušao da ga isprovocira tvrdnjom da je on Hrvat.

(Kurir; Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    SRS: Rezolucija o raspuštanju Evropske unije! Izvršni odbor Srpske radikalne stranke na sednici održanoj 27. novembra 2014. godine doneo je R E Z O L U C I J U O NEOPHODNOSTI RASPUŠTANJA EVROPSKE UNIJE kao condicio sine qua non ponovnog osvajanja slobode evropskih naroda i očuvanja njihove kulturne baštine Izvršni odbor Srpske radikalne stranke razmotrio je višedecenijski negativni uticaj EU na suverene države i stare evropske narode na poljima ljudskih prava i sloboda, ekonomije, politike, kulture i drugim sferama života i jednoglasno usvojio rezoluciju o neophodnosti hitnog raspuštanja Evropske unije. Polazeći od proklamovanih ciljeva i vrednosti Evropske unije kao i nespornih istorijskih događaja i činjenica koji suštinski definišu efektivnu politiku evropskih institucija, Srpska radikalna stranka konstatuje: - da je politika institucija Evropske unije u potpunosti kontradiktorna proklamovanim vrednostima i ciljevima EU, - da je Evropska unija tokom prethodnih decenija iz zajednice slobodnih prerasla u tamnicu naroda, - da je Evropska unija uz Sjedinjene Američke Države preuzela sramnu ulogu glavnog promotera neokolonijalističke politike i globalizma, - da je Evropska unija knjiški primer totalitarnog režima utemeljenog na ideološkoj manipulaciji, teroru i brutalnosti u kojoj je ukinuta svaka lična privatnost a samim tim i građansko društvo, - da je umesto sredstva za ostvarenje osnovnih sloboda i prava čoveka i dostizanje boljeg životnog standarda postala sredstvo podjarmljivanja, pljačkanja i potčinjavanja građana, - da je osnovni cilj formiranja, postojanja i proširenja Evropske unije zapravo ugnjetavanje i pljačkanje većine država članica i njihovih naroda kako bi se očuvao privilegovani položaj nekoliko vodećih zemalja EU, - da je Evropska unija uz SAD aktivni učesnik progona srpskog naroda i okupacije Republike Srpske Krajine, bombardovanja Republike Srpske i glavni promoter otimanja Kosova i Metohije čime se ugrožava teritorijalni integritet suverene države Srbije. Predsednik Nemanja Šarović (SRS)

  2. Za Srbiju says:

    Ovu droplju i nakazu, može samo mentol vuk drašković da ....

  3. Dunja says:

    Pa najbolje da se uz njega šlepujete iz blata u kome životarite svoje nazovi elitne priče...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *