Danju policajci, noću kriminalci?

Danju policajci, noću kriminalci?

2 jula 2013

PolicijaNajmanje tri kriminalne grupe u Novom Sadu, prema nezvaničnim saznanjima, bave se reketiranjem lokala, a u svakoj od njih je bar po jedan pripadnik policije ili Žandarmerije. Nedavna hapšenja policajaca za koje se ispostavilo da su “honorarno“ radili i kao kriminalci, motivisalo je pojedine novosadske ugostitelje i privatnike da progovore o njihovoj prisilnoj saradnji s pojedinim pripadnicima novosadske policije, tvrdi “Blic“.

Među novosadskim policajcima ima onih koji su preko dana čuvari reda, a noću se bave reketiranjem koje nazivaju zaštitom.

“U gradu je nemoguće držati uspešan i posećen lokal, a da vam se pritom ne nametnu opskurni likovi koji bi da vas „čuvaju“. Čim vide da se posao razrađuje i da lokal donosi neki novac, stižu i oni. Kao po pravilu, među njima uvek se nađe i poneki policajac“, priča za beogradski list bivši novosadski ugostitelj, koji se upravo zbog ovakvih problema povukao iz posla.

“Posle tri meseca rada, pojavila su se trojica momaka i ponudili mi da obezbeđuju lokal. Zahvalio sam im se i rekao da nemam potrebu za obezbeđenjem, s obzirom na to da u mom lokalu zaista nije bilo nikakvih incidenata koji bi zahtevali bilo kakvu silu“, dodao je on.

Nedelju dana kasnije isti mladići su mu “dokazali“ da su mu ipak neophodni. “Došli su pred samo zatvaranje, polomili pola inventara, ošamarili me naočigled osoblja i „objasnili“ da mi je obezbeđenje neophodno. Kada sam im zapretio policijom, jedan od njih je izvadio službenu legitimaciju MUP i rekao: “Nema potrebe da zoveš policiju, tu je’ “, rekao je “Blica“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *