DAREŽLJIV PREMA SUGRAĐANIMA: Neko u San Francisku poklanja 1.000 dolara dnevno

DAREŽLJIV PREMA SUGRAĐANIMA: Neko u San Francisku poklanja 1.000 dolara dnevno

27 maja 2014

dolarNeko ko je zaradio mnogo novca u San Francisku odlučio je da deo svog bogatstva podeli sa stanovnicima ovog grada.

Nepoznata osoba je širom grada sakrila koverete unutar kojih se nalaze novčanice od 20 ili 100 dolara, a sve što je do sada poznato jeste Tviter ime neimenovanog dobročinitelja – @HiddenCash.

Na Tviter profilu stoji da je u pitanju osoba koja ima između 35 i 45 godina, da je nedavno dobila 500.000 dolara na jednom poslu, poseduje par prijatelja koji joj pomažu sa ostavljanjem novca kao i da je do početka ove nedelja na ovaj način ostavila preko 4.000 dolara.

Ovaj nalog za jako kratko vreme sakupio je preko 52.000 pratilaca a mediji celu akciju nazivaju „društvenom potragom za blagom“.

„Zaradio sam milione dolara poslednjih godina, više nego što sam mogao da zamislim. a ipak, mnogi od mojih prijatelja, kao i ljudi koji rade za mene, ne mogu da sebi priušte skroman dom. Ovo me je nateralo na razmišljanje. Odlučan sam u tome da podelim svoj novac, i pored toga što će on ići u dobru svrhu, želim da to bude i zabavno i kreativno“, napisao je nepoznati dobrotvor.

On je takođe za ABC News izjavio da sa ovom akcijom želi da nastavi u nedogled i proširi je na Njujork i Los Anđeles i dodao:

„Trenutno poklanjam hiljadu dolara dnevno. To je nešto što je za mene prihvatljivo“.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *