Darko Šarić razotkriva srpske političare

Darko Šarić razotkriva srpske političare

15 juna 2013

Darko Saric 914129 10-00Najtraženiji narko-bos na Balkanu Darko Šarić navodno pregovara o visini zatvorske kazne na koju bi bio osuđen ukoliko se preda srpskim vlastima, tvrde beogradski mediji.

Kako navode, njegovo svedočenje bi moglo bitno da utiče na bezbednosnu situaciju u Srbiji, pa se navodni pregovori vode preko Šarićevih ljudi od poverenja.

Prema saznanjima “Vijesti”, dobar deo političara, pogotovo iz bivše i dela sadašnje vlasti, kao i jedan broj biznismena su u panici od njegove predaje. Razlog je što je godinama Šarić stotine miliona evra koje je zarađivao na prodaji kokaina iz Južne Amerike u Evropi “prao” upravo uz njihovu pomoć.

Takođe, na svom platnom spisku imao je veliki broj javnih ličnosti u Srbiji.

– Ko god je mogao, išao bi kod Šarića, prenoseći mu informacije šta se dešava u politici, policiji, BIA, ko je s kim u šemi. Često su to bile i obične glasine, ali su znali da Šarić svaku informaciju, kao i zaštitu plaća dobro, pa su na taj način neki godinama dobro živeli – saznaju “Vijesti” u vrhu MUP-u Srbije.

Inače, Šarić je već pokušao da pregovara o predaji pre gotovo tri godine, ali se tada videlo koliko su određeni krugovi u Srbiji u strahu od njegove predaje.

– Srpsku policiju kontaktirao je u prvoj polovini 2010. godine jedan od Šarićevih najbližih saradnika Dragan Dudić zvani Fric iz Kotora. Rekao je da Šarić planira predaju. Dogovoreno je da se organizuje sastanak Dudića sa predstavnicima srpskog tužilaštva, BIA i policije na Zlatiboru, u dubokoj konspiraciji. Dudiću je ponuđeno da dođu po njega na granicu Crne Gore, ali je on odbio, objasnivši da će se sam, svojim kanalima, prebaciti do Srbije. To svjedoči o njegovom nepoverenju u srpske državne organe, koje se kasnije pokazalo kao opravdano – otkriva izvor “Vijesti”.

Na Zlatiboru je Dudić predstavnicima srpskih bezbednosnih i pravosudnih organa preneo Šarićevu nameru da se preda i da se plaši za svoju bezbednost.

Postignut je načelni dogovor i Dudić je krenuo sa Zlatibora put Crne Gore, odbivši ponovo pomoć srpskih službi.

– Celi sastanak na Zlatiboru je sniman. Svi su bili vrlo zadovoljni mogućnošću da se najtraženija osoba Balkana nađe u rukama pravosudnih organa. Međutim, nakon nekoliko časova ova informacija je nekako “procurila” i došla do onih kojima nikako nije odgovaralo da se Šarić preda i progovori. Sutradan, po povratku u Crnu Goru, Dudić je likvidiran na terasi kotorskog kafića Moka – podseća izvor “Vijesti” i naglašava kako je time tada prekinuta komunikacija sa Šarićem koji je verovatno ubistvo Dudića shvatio kao poruku da mu srpske službe ne mogu garantovati bezbednost.

Legija radio sa Šarićem?

Šarić je godinama nesmetano švercovao prekookeanskim brodovima kokain iz Južne Amerike. Sada se provjerava i informacija da li je možda u tome učestvovao i Milorad Ulemek Legija. Naime, kako piše Centar za istraživačkko novinarstvo, Legija je koristeći lažno ime Vlado Vukomanović zajedno sa suprugom osnovao firmu u Panami 2001. godine.

Ta firma je i dan-danas aktivna, a finansijska istraga koju je vodilo srpsko tužilaštvo nije otkrila ovo preduzeće.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *