ДАВУТОГЛУ ПРЕТРНУО ОД СТРАХА: Нисам ја наредио да се сруши руски авион!

DAVUTOGLU PRETRNUO OD STRAHA: Nisam ja naredio da se sruši ruski avion!

3 januara 2016

Dışişleri Bakanı DavutoğluTurski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da nije on izdao direktnu naredbu da turske snage 24. novembra obore ruski avion Su-24 kod granice sa Sirijom.

On je objasnio da nije bilo moguće izdati takvo naređenje pošto je ruski avion proveo 17 sekundi u turskom vazdušnom prostoru.

On je turskom kanalu NTV rekao da je nekoliko dana pre tog incidenta Generalštab turske vojske ovlastio Komandu vazduhoplovnih snaga da obara avione koji povrede vazdušni prostor Turske, prenosi “Raša tudej”.

Ruski kanal primećuje da turski premijer sada drugačije govori nego što je govorio neposredno nakon incidenta, kada je hrabro preuzeo odgovornost za obaranje ruskog bombardera i javno opravdavao napad.

Davutoglu je tada, podseća RT, rekao da je odlučeno da u slučaju povrede turskog vazdušnog prostora budu preduzete sve neophodne mere, te da je sve relevantne naredbe oružanim snagama izdao lično on.

Sada, međutim, Davutoglu očito umanjuje svoju ličnu ulogu u donošenju fatalne odluke koja je izazvala ozbiljan raskol između Moskve i Ankare, zaključuje ruski kanal.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sale says:

    Prevrtljivi turci...cim zinu slazu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *