Deca ili monstrumi!?

Deca ili monstrumi!?

21 novembra 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Maja „sve su mi stranke kao moja deca“ Gojković tvrdi da maloletne barabe koje terorišu starce po ulicama nisu prestupnici, već žrtve?!

Dobro, ali šta je onda Raša Popov, šta je ona silna izmaltretirana i isprebijana starost, šta je onaj siromah koji je nakon „nestašluka“ tih švrća ispustio dušu u strahotnim mukama?!

Barabe, a drugog naziva za njih nema, možda jesu žrtve sistema (kako to perući ruke svi vole da kažu), ali neka onda alekopomazana Maja objasni kako država planira da od tih žrtava napravi ljude, jer nemojmo se zavaravati, i neka nas njihove godinice ne sažale, lično ne verujem da od malih baraba može postati išta osim velikih fukara!

Ako Maja veruje- za ruku, kod sebe kući, pa neka im uz Crvenkapicu objasni kako je to što rade ka-ka, i kako će se Deda Mraz naljutiti na njih ukoliko se pod hitno ne poprave, a onda preventivno nek nazove Hitnu, kolik da budu na vezi dok mališani njoj budu objašnjavali kako u njihovoj iterpretaciji završavavaju i Crvenkapa i vuk, a naročito baka!

Šta činiti? Pod hitno, ali koliko juče menjati zakone, jer godine ne smeju, ali ne smeju biti alibi, olakšavajuća okolnosti, ili izgovor za zločin, a o zločinu i zločincima govorimo!!!

Ako sa jedanaest godina ne mogu da budu čak ni zadržani u pritvoru, a pritom su i žrtve, kako premudra kolekcionarka ideologija i idola veli, ko će odgovarati zbog onoga što će učinit u šesnaestoj godini, jer, ponavljam, u neki preporod takvih ličnsti ne verujem, iako se slažem da svakom treba dati šansu, ali ovde nije reč o dečijim nestašlucima, o čem bi neko trebalo da obavesti drugog čoveka države, što Gojkovićka po funkciji jeste!

No, ako su već žrtve društva i sistema, onda neka im taj isti sistem pomogne- robijom!
Možda ih ni ona ne promeni, ali jednostavno ne smeju ostati nekažnjeni i suviše mladi da bi odgovarali za monstruozna činjenja, jer nisu tek razbojnici, već prihopate koje uživaju u mučenju žrtve, satiranju, iživljvanju…

Neka me osude sve do jedne organizacije za zaštitu prava dece, ali ovde nije reč o deci, već monstrumima u malom pakovanju, nažalost ne jedinima i ne poslednjima.

Govorim, odnosno, pišem iz perspektive roditelja, voleći decu više od svega, ali upravo nas pravo I obaveza na bezbrižno I srećno detinjstvo obavezuje da ih tretiramo kao ljude, odgovorne za svoje postupke.

Ako su ova deca žrtve, ako je to isto I njihov plen- ko je kriv?!

Kako deci da objasnim ko jet u zapravo kriv i zbog čega su u čitavoj priči svi nevini, osim pravde?!

Deca jesu naše najveće bogastvo, ali šta činiti kad ne shvataju da smo I mi njihovo?!

Dići ruke u gard i moliti se Bogu da prođe što pre I što bezbolnije?..

Nemojmo zaboraviti da su najveći svetski monstrumi nekad bili deca, a kad je došlo vreme za kaznu za njima je trag već uveliko bio krvav!

Ako smo kao društvo propustili da učinimo nešto po pitanju ove dve bitange i još toliko njima sličnih dajte da podvučemo crtu i krenemo iznova- dete je samo do trenutka dok u njemu sazreva čovek. Onog trenutka kada iz njih progovori monstrum postaje samo bitanga u malom pakovanju.

Vremenom će samo pakovanje I monstrum rasti, osim ako ih zakon ne nadvisi…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

    NISU TO DECA. TO SU CIGANI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *