Dečja banda koja je napala Rašu Popova opljačkala starca na Voždovcu!

Dečja banda koja je napala Rašu Popova opljačkala starca na Voždovcu!

24 новембра 2014

Vojvode-Stepe-118-napadnut-_620x0Braća I. N. (10) i J. N. (11), Romi koji imaju više od 300 prijava zbog razbojništava i krađa, ponovo su nasrnuli na jednog starijeg Beograđanina! Nepunih mesec dana posle napada na Rašu Popova, književnika i televizijskog novinara, na meti bahate dece našao se D. M. (78). Incident se dogodio u ponedeljak, oko 17 časova, u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, u zgradi u kojoj stanuje ovaj penzioner. Batinaši, kojima je otvorio vrata svog doma, kada su pozvonili, od preplašenog čoveka oteli su izvesnu količinu novca i pobegli. D. M., srećom nije povređen, već samo preplašen.

Kako „Novosti“ saznaju, u celoj „akciji“ su bila trojica maloletnih Roma, od kojih su, kako se sumnja, braća I. N. i J. N. ušli najpre u apoteku, koja se nalazi u ovom kraju, a zatim nasrnula na D. M.

– Video sam ih da su ušli u apoteku i nešto „muvali“ apotekarku – ispričao nam jedan od očevidaca incidenta.

– Mislio sam da hoće da ukradu nešto, ali ona je, srećom uspela da ih istera napolje.

Koji minut kasnije, dečaci su ušli u hodnik zgrade u Vojvode Stepe 118. Ubrzo zatim, usledio je poziv policiji da je u stanu na drugom spratu napadnut i opljačkan D. M. (78). Mali razbojnici su, svedoče komšije, viđene potom kako, trčeći, beže iz zgrade.

Policija je ubrzo došla u stan penzionera koji im je ispričao da su mu na vrata pozvonila trojica dečaka od „svojih desetak godina i da su mu, pod pretnjom batina, uzeli izvesnu količinu novca“.

I. N. i J. N. su, kao i dvojica njihove starije braće, odavno su poznati policiji. Prva dvojica su, kako je utvrđeno, u avgustu pretukli starca Iliju Čolovića u samačkom hotelu u Beogradu i oteli mu 300 dinara, koliko su našli kod njega.

U septembru su, u Deligradskoj ulici, oteli kesu iz ruku Stjepana Hrvatina (80) i počeli da ga maltretiraju, terajući ga da isprazni džepove. Ukrali su mu oko 300 dinara, ali nasilnicima to nije bilo dovoljno. Jedan od njih je dograbio starca, odvukao ga iza stuba garaže i počeo da ga bije. Od posledica povreda, starac je preminuo.

Napad na Rašu Popova, autora kultne dečje emisije „Fore i fazoni“, podigao je javnost na noge. Baš, kao i u prethodnim incdentima, trojica dečaka, od kojih su dvojica braća I. N. i J. N. zatražili su Popovu novac. Nakon što nisu bili zadovoljni iznosom koji im je dao, napali su ga. Čovek koji je obeležio detinjstva mnogih generacija surovo je opljačkan ispred svog stana u Beogradu, u koji su dečaci čak, pokušali da uđu i „dovrše“ započeti posao.

U MUP napominju da mali prestupnici, nisu nimalo, bezopasni i da presreću uglavnom u hodnicima zgrada starije ljude, pa čak i trudnice i traže novac ili im kidaju zlatne lančiće.

PRIVOĐENI, PA PUŠTANI

Mali nasilnici su, svedoče u policiji, nekoliko puta hapšeni, ali su pušteni, jer su mlađi od 14 godina i ne podležu krivičnoj odgovornosti. – Bahata braća uhvaćena su i u oktobru kada su pokušali da opljačkaju stariji bračni par – navode u MUP.

– Njihovim privođenjem rasvetljeno je još po šest razbojništava i krađa, 14 sitnijih lopovluka, nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. FORum LIvii says:

    Pravni laik : Ako maloletnici ne podlezu krivicnoj odgovornosti , ZASTO toj odgovornosti ne podlezu njihovi RODITELI ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u