ДЕФИНИТИВНО КРАЈ! Постигнут споразум о изласку Велике Британије из ЕУ

DEFINITIVNO KRAJ! Postignut sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU

14 oktobra 2018

Pregovarači o „bregzitu“ postigli su dogovor o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, javlja „Politiko“ pozivajući se na troje zvaničnika EU.

Troje visokih zvaničnika EU koji su zahtevali anonimnost rekli su Rojtersu da je postignut dogovor o „bregzitu“. Međutim, drugi sagovornici koji su svesni toka pregovaračkog procesa odbacili su te navode i dodali da se razgovori još uvek vode dodajući da neće biti okončani u nedelju.

Prve naznake da su se strane dogovorile počele su da se pojavljuju sredinom dana, nakon objave britanskog Odeljenja za izlazak iz EU, u kojoj je navedeno da se očekuje da sekretar za „bregzit“ Dominik Rab poseti Brisel u sklopu neplaniranog putovanja.

„Sa nekoliko značajnih pitanja koja još uvek treba rešiti, uključujući i Severnu Irsku, dogovoreno je da su razgovori licem u lice neophodni pre oktobarskog zasedanja Evropskog saveta“, kaže se u objavi.

Osim toga, jedan zvaničnik istakao je da se o sporazumu još uvek pregovara, tako da bi moglo da dođe do značajnih promena u njemu. Štaviše, „Politiko“ citira jednog zvaničnika Evropske komisije, koji kaže da su razgovori još uvek u toku.

Visoki predstavnici EU će razmatrati dogovor o „bregzitu“ u sredu, tokom sednice Evropskog saveta i tek posle rasprave bi EU mogla podržati plan izlaska, navodi „Politiko“.

Stranama u pregovorima ostalo je manje od šest meseci da postignu dogovor, pošto će London napustiti EU krajem marta 2019.

KOMENTARI3 komentara

 1. Željko says:

  Uzeće briti sve što im odgovara, a evropljani neće želeti da prave probleme, eu je izdrkotina bez principa...

 2. milorad says:

  Ovo je dobra vest za nas. Kada britanija izadje iz unutrašnjih organizacija EU pitanje kosova će se SASVIM drugačije postaviti :)Još jedna dobra vest je da će merkelova dati ostavku do kraja ove god. najkasnije i time rasturiti u suštini anglo stranku u nemačkoj čiji je šef trenutno. Ona dobro zna koje obaveštajne grupacije stoje iza njene stranke i ko sve radi za njih, kada sruši tu stranku nemačka će konačno moći da krene putem sopstvene nezavisnosti i videće uskoro u i u srbiji da nam nemačka NIJE NEPRIJATELJ.

  • Ivan Grozni says:

   @Milorad Naravno da nam nemacka nije neprijatelj, sve dotle, dok mi ispunjavamo ono sto ona zahteva. Onog momenta kad se ugroze Nemacki interesi videces gde stoji Nemacka. Isto sto su nam mislili 1940 to nam misle i danas. Jos ima SS uniformi koje se nalaze u tajnim ormarima i po tavanima. Nebi uzelo dugo da se provetre od naftalina." Use i u svoje kljuse"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *