ДЕЈАН БЕРИЋ О ПОЧУЧИ: Хтео је он да убије многе, био је бахат и трошио је хуманитарну помоћ на глупости

DEJAN BERIĆ O POČUČI: Hteo je on da ubije mnoge, bio je bahat i trošio je humanitarnu pomoć na gluposti

20 marta 2015

10866991_1025877787437796_1875910936_nDejan Vujić i Dejan Berić

Povodom hapšenja Radomira Počuče i raznih novinskih naslova,  Dejan Berić se opet oglasio na svom Fejsbuk profilu.

„Mislite da je ovde Divlji Zapad i da se kako kome digne ide nekoga da hapsi i trpa u zatvor? To se radi po nalogu ministrastva.“- objašnjava Berić.

O razlogu hapšenja i samoj akciji, Berić kaže sledeće:

„Ja sam predvodio akciju hapšenja, jer moj zadatak je lociranje i uništavanje diverzantskih grupa. A oni su nažalost to bili. Glavni razlog što sam je predvodio je taj što sam svakome od tih momaka minimum jednom spasao život. Čisto sumnjam da bi optuženi stigli uopšte u Donjeck da su pokušali bilo kakav otpor da daju, a da ja ili Vujić nismo bili tamo.“

Za stavljanje džaka na glavu zarobljenicima, Berić objašnjava kako je to standarnda procedura i nije ponižavanje, uz to je i opomena svima koji dođu u Novorusiju iz nečistih namera kako će da prođu.

„Da dobro razmisle da li vredi sve što im nude za to što mogu da izgube“- objašnjava Berić.

Roditeljima i rođacima svih onih koji su došli kod Počuče u jedinicu, u takozvani Srpski Husarski puk, Berić poručuje: „Ne sekirajte za vaše rođake i sinove koji su došli u taj nazovi puk, oni su dobro. Biće izvučeni iz bede u kojoj se nalaze i smešteni u Donjeck. Tamo će biti u boljim uslovima i svi će i dalje biti u mestu sa još Srba koji se nalaze ovde, gde će biti priključeni istoj brigadi“.

O navodnim namerama Radomira Počuče i njegovih saučesnika, Berić na svom Fejsbuk profilu piše sledeće:

„Prvo su trebali da ubiju kapetana koji je postavljen da bude oficir njihove grupe.To je jad, beda i velika sramota. Počuča je izrazio želju da sam ubije Vujića. Razlog je jednostavan. Vujić je svedok njihovih nečasnih dela, jer je dva dana proveo s njima u Moskvi i gledao kako se uzimaju i troše pare na firmiranu garderobu, ajpode i slično. Kupuje se hrana kojekakvim ženama po Moskvi …..A i zato što nije hteo da ćuti.“

Na Fejsbuku bilo je pisanja o navodnoj ljubomori Berića i Vujića na Počuču, što Berić smatra smešnim i objašnjava:

“ Kakva ljubomora može biti prema čoveku koji nije metak ispalio ka fašistima, jedan jedini metak. Milion puta sam ga upozoravao da ne laže, da ne priča protiv ruskih oficira, verujući da je to samo želja da veliča sebe, ali je ispalo da je ubačen da razbije sve dobrovoljačke grupe. Uspešno je to radio, ali više neće.“

Za sve one koji ne veruju u njihovu priču, Dejan Berić poručuje:“ Sačekajte presudu i sve će biti mnogo jasnije.“

VUJIĆSRBIN KOJI JE UHAPSIO POČUČU: „Radomira nisam samovoljno hapsio, već po naređenju”

Srpski dobrovoljac Dejan Vujić, koji je uhapsio srpskog novinara Radomira Počuču, potvrđuje da je hapšenje izvršeno po naređenju Ministarstva odbrane i kontradiverzione komande.

„On je u pritvoru ministarstva odbrane. Po operativnim saznanjima i praćenju komunikacije došlo je do saznanja o planiranju ubistva Berić Dejana, i mogućem pokušaju ubistva još nekih lica, između ostalog i mene“, objašnjava Vujić.

Kada su u pitanju tvrdnje da je hapšenje srpskog novinara izvršio upravo on, Vujić tvrdi:

„Ja ga nisam samovoljno hapsio, već po naređenju. Ozbiljne su to stvari da bih se ja ovde sa tim igrao.“

Na pitanje zašto Počuča i drugi uhapšeni na fotografijama imaju marame preko očiju, Vujić objašnjava:

„Fotografije su nastale prilikom dovođenja u Donjeck, i to nije pritvor. Povez su imali zbog zaštite identiteta baze“.

Vujić navodi da prethodno nije bio ni u kakvom ozbiljnom sukobu sa Počučom.

„Jedino sam mu zamerao što novac, koji se uzima na kontu ljudi, ne dolazi do njih. Imali smo informacije koliko su novca uzimali od ‘sponzora’“, kaže on.

Radomir Počuča je uhapšen pre dva dana, a kako se navodi, njega terete za pripremu atentata i diverzantskih akcija, a optužen je i za pripremu ubistva dvojice spomenutih srpskih državljana.

(Srbijadanas.com, Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Mare says:

  Sve je moguce. Beric je dokazani borac, a Pocuca je vise zbog medijske proslosti imao znatan publicitet. Sta god bilo videcemo na kraju ko je kriv, a ko prav.

 2. miloš says:

  Srpska posla .....

 3. Apis says:

  Ne znam i ne trvrdim kakav ja čovek ili vojnik g. Počuča ali ako je đubre traba na đubrištu i da završi.

 4. Rajko says:

  Počuča je smetao nekima u Srbiji a ovi bednici ako imaju MUDA nek kažu koliko su dobili para da kidnapuju dokazanog rodoljuba Počuču. S obzirom na količinu gluposti koju pišu u objašnjavanju vidi se da je to iz kuhinje onih koji nas zasipaju glupostima sa TV ekrana. To je isti nivo inteligencije: i kad lažu. lažu ko loši đaci sa kupljenim diplomama.

 5. z-i says:

  Ako ovo sve istina onda je djubre a djubre id na djubristu,A sto se tice humanitarne pomoci to je kod nasih Srba normalno,Vidite samo posle poplava ko je sta dobio od naroda sirom Srbije a para vise nema ,Gde su pare ???????????

 6. Svetislav says:

  Revolucija jede svoju decu. Pocuca je hteo da osnuje posebnu nezavisnu srpsku dobrovoljacku jedinicu, i to je smetalo nekima. Ovaj Vujic ne uliva nikakvo uverenje, pa makar bio na ratistu 24 casa a to nije. Isto je Pocuca zasmetao vlasti Srbije, jer je davao tacne izjave da je sada Srbija banana drzava, i da su glavni americki ambasador kirbi, i eu predstavnik davenport. Isto, Pocuca je hteo da se vrati u Srbiju i da pokusa da promeni nesto, dok ova dvojica su otvoreno govorili da ne nameravaju da se vracaju. To je zasmetalo ovima na vlasti u Stradiji, i Vujic je izvrsio ovo prljavo delo.

 7. Brat Aleksandar says:

  Ljudi moji, Vujić radi za udbu, a Deki Berić je preko nekih zelenaša u kandžama udbe. Gerovac je Pravoslavni monarhista, a Počuču je izabrao za vođu nove dobrovoljačke garde. Radi se o tome da je udba po naredni zapada htela da spreči formiranje bilo kakve veće i ozbiljnije Srbske jedinice, jer planiraju za godinu dana rat i u Srbiji kao u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *